Stirile ZileiTârgu-Jiu

Când ar putea începe lucrările la Parcul Narciselor

Zona Narciselor din Târgu-Jiu va căpăta un cu totul alt aspect, în câțiva ani, grație unei finanțări europene de 3 milioane de euro, obținute de autorități. Primarul Marcel Romanescu speră ca, la sfârșitul acestei veri, să înceapă lucrările aflate, acum, în procedură de licitație. Până în 2022 ar trebui să fie gata.

În Narcise va apărea cel mai mare parc cu sculpturi din Oltenia, aici urmând să fie amplasate peste 100 de opere realizate, anii trecuți, în cadrul Simpozionului Internațional Brâncușiana. În plus, zona de agrement va avea amfiteatru în aer liber, centru de închiriere biciclete, grupuri sanitare, sistem de irigație pentru spațiile verzi.

Deocamdată, Primăria Târgu-Jiu amenajează, cu bani din bugetul local, o mare parcare, în zona dintre cimitirul municipal și fabrica de confecții.

Garda de Mediu Gorj a anunțat, săptămâna trecută, că va face verificări la Primăria Târgu-Jiu în privința spațiilor verzi. Comisarii vor să vadă dacă sunt respectate normativele europene privind suprafața de spațiu verde pentru fiecare locuitor, care este de 26 metri pătrați.

Primarul Marcel Romanescu spune că are în plan să preia suprafețe de teren de la persoane fizice sau juridice, pentru a amenaja noi parcuri în oraș.  

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here