Din JudetNovaciStirile Zilei

Turiștii au luat cu asalt Transalpina, în minivacanța de Rusalii

Transalpina, luată cu asalt  de turiști în minivacanța de Rusalii. Mii de români, din toate colțurile țării, au urcat la munte.

A fost primul weekend în care oamenii s-au putut plimba, după relaxarea restricțiilor. Deși vântul a suflat cu putere la cota 2000, turiștii s-au bucurat de peisajul ca-n rai dar și de zăpada care încă se găsește la marginea celui mai înalt drum montan din țară.

Mulți dintre turiști au poposit și la stâna Mărioarei Băbu. Aici, pe lângă mâncarea tradițională, au fost invitați să viziteze un muzeu pe care băcița l-a amenajat la stână.

Stâna de pe Transalpina a fost aprovizionată, în aceste zile, nu doar cu produse din oaie, ci și cu cârnați solicitați în meniu de turiștii ce au trecut pe aici.

Nici pentru cabanierii din Rânca lucrurile nu au mers rău în perioada Rusaliilor. Au avut cazări și se pregătesc să-și deschidă restaurantele, dacă guvernanții își dau acordul, începând cu data de 15 iunie. Constantin Pănescu, șeful Asociației Concesionarilor din stațiune, a luat măsuri de distanțare socială în restaurantul său, încă de acum câteva luni.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here