Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Motivul pentru care sălile de operații de la Spitalul Județean au fost afectate de ploaie. Apa s-a infiltrat în sălile de operații de la secția Chirurgie I din Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, deoarece conducta de preluare a apei pluviale de pe clădire a fost înfundată cu pet-uri. Aceasta este concluzia la care a ajuns conducerea spitalului, cu privire la incidentul care a avut loc: „Instalatorul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a transmis o notă informativă managerului unității medicale, prin care a precizat că, în urma verificărilor efectuate la sălile de operație unde s-a produs infiltrația, cauza acesteia, la una dintre săli, a fost obturarea conductei de preluare a apei pluviale cu PET-uri. Conducta de pe terasa situată deasupra sălii de operație, conductă care colectează apa provenită de la ploaie, a fost curățată, problema fiind remediată“ se arată într-un comunicat.

Gorjonline: Sindicalist: Turceni și Rovinari să se uite la Ișalnița pentru că așa va fi și acolo. Unul dintre liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia este sceptic în ceea ce privește șansele ca mineritul și termocentralele să mai revină la ce au fost altă dată. Adică măcar la situația de dinaintea pandemiei de COVID. Nicușor Văduva, lider de sindicat în cadrul Sucursalei Electrocentrale Ișalnița, a declarat că situația la unitatea unde lucrează nu este deloc bună. Salariații de la Minprest Serv Rovinari care lucrau la Secția Descărcări Cărbune au fost trimiși acasă, în concedii de odihnă. O parte a contractelor de muncă pentru pensionari nu au mai fost prelungite, iar altele au fost prelungite pentru numai o lună de zile. Mai sunt circa 100 de salariați care au contracte pe perioadă determinată, iar cu totul au mai rămas 370 de energeticieni. Nu se mai produce energie, ci se fac reparații și curățenie. „Turceni și Rovinari să se uite la Ișalnița pentru că așa va fi și acolo. Am mai rămas foarte puțini. Salariile s-au redus cu 20%. Unii dintre angajații pensionari au rămas acasă. Cei de la Minprest tot acasă, dar în concediu. Mai suntem câțiva care lucrăm pe tura de zi și avem salariile mai mici pentru că lipsește sporul de noapte. Cam aceasta este mersul”, a declarat Nicușor Văduva.

Sabotorii: Primăria Baia de Fier a dat Aparegio în judecată. Le-a ajuns cuțitul la os din cauza calității apei. Și nu doar localnicilor din Baia de Fier, ci și autorităților. Primăria Baia de Fier a dat în judecată Aparegio din cauza apei care ajunge la robinetul oamenilor. Primarul Dumitru Turbăceanu cere în instanță rezilierea contractului. Edilul spune că primăria își poate gospodări singură sistemul de alimentare cu apă după ce a constatat că Aparegio nu respectă obligațiile din contract și oamenii tot nu au apă de calitate și nici ieftină „Nu a fost cazul să îmi mai sesizeze cineva situația apei, fiindcă toată comuna avem aceeași problemă. Sunt destul de revoltat. Toate au o limită și nu am nici cel mai mic regret că am acționat în judecată societatea Aparegio, fiindcă nu a respectat contractul de prestări. Tocmai de aceea am solicitat rezilierea. Mai mult decât atât, noi primăria împreună cu Consiliul local am înființat încă de anul trecut o societate cu ajutorul căreia să putem prelua serviciile de apă și canalizare, într-un cuvânt, să ne gospodărim singuri. E de neconceput, suntem la poalele muntelui, pică apa pe noi, fapt ce nu permite ca raportul calitate – preț să nu fie unul pe măsură”, a spus primarul din Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu.