Ultima Ora

18:04 Victor Ponta, achitat definitiv în dosarul Turceni-Rovinari

Fostul premier Victor Ponta a anunțat, joi, pe rețelele sociale, că a fost achitat, alături de ceilalți patru inculpați, în dosarul Turceni-Rovinari, ICCJ stabilind că „nu există fapte care să constituie infracțiuni”.

„După 8 ani de proces – 8 judecători de la ICCJ au restabilit adevărul! Azi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat decizia finală în faimosul dosar “Ponta – Sova” (dosarul care a dus, în 2015, la demisia mea din functia de Preşedinte al PSD si, ulterior, din functia de Prim Ministru): ACHITARE pentru toţi cei 5 pentru că “nu există fapte care să constituie infracţiuni”. S-au pronunţat pentru achitare, în unanimitate, 8 judecători ai ICCJ (3 în fond şi 5 în apel); NU am invocat niciodată prescripţia sau o altă modificare de procedură sau Decizie a CCR. Am fost tot timpul nevinovat şi dosarul penal a avut, de la început, scopul de mă îndepărta din funcţie. Mă bucur că am avut încredere în Justiţie; le cer iertare celorlalţi 4 inculpaţi (toţi achitaţi) care au fost “victime colaterale”; îmi pare rău pentru suferinţa familiei şi a prietenilor mei din această perioadă. Regret ca Statul Român (adica noi toţi) a plătit cheltuieli inutile de peste 1 milion de euro – expertize, percheziţii, magistraţi, avocaţi etc., doar să justifice o acuzaţie evident neserioasă şi netemeinică. Nu am nicio aşteptare şi nicio dorinţă de revanşă faţă de autorii acestui dosar sau faţă de cei care au profitat politic. Nu vreau însă să uităm că, prin acest dosar şi demisia impusă, a fost schimbată soarta mea, a multor alţi oameni nevinovaţi şi chiar destinul politic al României. Îmi doresc ca asemenea abuzuri să nu se mai repete niciodată în Ţara noastră. Le mulţumesc avocaţilor mei şi tuturor celor care au crezut de la început în nevinovăţia mea şi mi-au fost alături în momente foarte foarte grele”, scrie Victor Ponta pe Facebook.

Fostul premier Victor Ponta şi Dan Şova fuseseră achitaţi și în primă instanță.

Ponta a fost trimis în judecată în septembrie 2015, fiind acuzat de procurorii DNA de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată și spălarea banilor.

Comment here