Ultima Ora

07:29 Iohannis se pensionează

Catedra de profesor de Fizică a preşedintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” a devenit vacantă şi poate fi ocupată de un titular. După o perioadă de aproximativ 27 de ani în care postul a fost rezervat, acesta s-a eliberat pentru că preşedintele României a depus cerere de pensionare, a anunţat Ora de Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, Constantin Dincă, a declarat că preşedintele României şi-a depus cererea de pensionare pentru poziţia de profesor de fizică, invocând limita de vârstă.

„Colegiul Brukenthal a scos la concurs catedra de fizică, asta însemnând că tot ce e posibil să fie catedra domnului preşedinte. Klaus Iohannis şi-a depus cerere de pensionare pentru limită de vârstă. Ceilalţi profesori care au catedră sunt tineri”, a spus Dincă.

Administratia Prezidențială a confirmat informația și a transmis că „domnul Președinte a inițiat demersurile prevăzute de legislația în vigoare pentru depunerea dosarului de pensionare pentru limită de vârstă”.