Ultima Ora

07:01 Mai mulţi jandarmi la datorie, în minivacanţă

Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj a suplimentat numărul de jandarmi care vor fi la datorie, în minivacanţa de 1 Mai şi Paşte, în vederea asigurării măsurilor de ordine și siguranță publică la evenimentele organizate, pentru a preveni și combate faptele antisociale, precum și pentru sprijinul și îndrumarea cetățenilor.

Astăzi, jandarmii gorjeni vor asigura măsurile de ordine publică la petrecerea câmpenească din Dumbrava Drăgoieni, precum și la Zilele Comunei Brănești.

Pe timpul manifestărilor religioase prilejuite de Învierea Domnului, oficiate la lăcașurile de cult (biserici și mănăstiri), jandarmii gorjeni vor fi alături de credincioși în municipiile Târgu-Jiu și Motru precum și în Tismana, Polovragi, Bumbești-Jiu și Rovinari. Jandarmii montani vor acţiona la Rânca, Runcu și Tismana.

„În această perioadă, vom executa misiuni și în sistem integrat în cadrul patrulelor mixte jandarmi-polițiști și vom fi prezenți în zonele aglomerate din Mall, piețe, parcuri. Recomandăm participanților să respecte măsurile dispuse de organizatori și forțele de ordine, să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice fel, să aibă în atenție copiii iar dacă observă persoane care au un comportament antisocial, să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine publică. Jandarmii montani din Rânca, Runcu și Tismana vor acționa pentru informarea, îndrumarea şi acordarea de asistenţă turiştilor precum și pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. Dacă vă deplasați în zonele montane, vă recomandăm să vă informați în prealabil cu privire la condițiile meteo locale, să vă echipați adecvat, să nu vă expuneți la riscuri și să solicitați sprijinul echipajelor de intervenție dacă întâmpinați probleme.
În această perioadă vom continua acțiunile pentru protejarea fondului piscicol și respectării măsurilor de prohibiție în zona habitatelor piscicole naturale din județul Gorj”, transmite IJJ Gorj.