Din JudetStirile Zilei

Vipere și urși gunoieri, în zona de munte a Gorjului. Sfaturile Salvamont

Întâlnirile cu şerpii pe munte devin din ce în ce mai dese şi în cele mai nebănuite locuri, atrage atenția Serviciul Salvamont, în această perioadă în care mulți români se află în stațiunile montane.  

Trei sferturi dintre muşcăturile de şarpe apar la persoanele care ating reptilele și sunt imprudente. Şerpii veninoşi nu atacă decât atunci când sunt atacaţi sau surprinşi.

În zona montană a Gorjului se întâlnesc foarte des viperele, dar și alți șerpi care seamănă cu aceste reptile. Sabin Cornoiu, directorul Salvamont România, avertizează turiștii să fie prudenți când pun mâna pe lemne uscate sau când mută pietre.

În Gorj a mai apărut o problemă, cea a urșilor gunoieri relocați de la Sinaia în zona Polovragi, una foarte frecventată de turiști. Sabin Cornoiu spune că, dacă aceste animale vor continua să intre în gospodării, ar putea fi relocate sau eutanasiate.

Șeful Salvamont avertizează turiștii să nu se apropie de puii de urs, dacă-i observă pe traseele montane. Cel mai probabil, ursoaica este în apropiere și va ataca furioasă.