Sportive

Liga Florilor Mol. CSM Târgu-Jiu învinge Minaur și urcă pe 8 în clasament

CSM Târgu Jiu a reușit să obțină, miercuri, o victorie entuziasmantă și importantă în lupta pentru evitarea locurilor de baraj. Cu Ekaterina Dzhukeva în mare formă, echipa de handbal s-a impus în fața Minaur Baia Mare, scor 29-25, la pauză 17-12. Dzhukeva a avut 19 parade, iar Andreea Chiricuță și Laura Moldovan au fost cele mai bune marcatoare ale echipei noastre, cu câte 7 goluri. După această victorie, CSM Târgu Jiu a urcat pe locul 8 în Liga Florilor. 

Peste 800 de spectatori s-au aflat în Sala Sporturilor din Târgu Jiu pentru a fi alături de handbalistele lui Liviu Andrieș, care au revenit într-un meci acasă după o lună. CSM Târgu Jiu și-a trecut în cont un nou succes în Liga Florilor și a făcut un pas uriaș în lupta pentru evitarea locurilor de baraj. Victoria este cu atât mai importantă cu cât a fost obținută la 4 goluri diferență, față de victoria la 2 goluri obținută de Baia Mare, în tur. Astfel, în caz de egalitate, CSM Târgu Jiu are avantajul meciurilor directe. 

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Din punctul meu de vedere, importanța acestui joc era foarte mare, pentru că, ținând cont de ce meciuri mai sunt, cred că victoria cu Mioveni ne-ar putea asigura locul cu care să evităm barajul. La Rapid, n-am avut o evoluție destul de bună și eram convins că fetele se vor motiva la acest joc pentru că știau și ele cât de importantă era partida. Am reușit să batem la patru goluri, la Baia Mare am fost învinse la două goluri, deci suntem pe plus. Determinarea noastră a fost la cote maxime, toate jucătoarele au avut o evoluție bună spre foarte bună”. 

Andreea Chiricuță, CSM Târgu Jiu: ”Am avut ceva emoții înainte de acest meci, pentru că era un meci decisiv pentru noi și, chiar și așa, probabil depindem și de celelalte rezultate. Nu știu exact ce calcule se fac, dar e important că noi am reușit să câștigăm astăzi. Emoții au existat, dar putem spune că au fost constructive. Am început destul de slab meciul, dar după aceea am reușit să intrăm în joc și datorită portarului nostru, care a fost astăzi într-o formă mare și ne-a ajutat. Și în sezonul trecut, și în sezonul acesta, ne-a ajutat foarte mult și ne dă foarte multă încredere. Jucăm cu CSM București, acolo mergem să facem un meci cât mai bun, să ne ridicăm la nivelul lor. Până la urmă, cu Mioveni nu cred că se pune problema, trebuie să câștigăm, iar la Brăila încercăm să ne vindem cât mai scump pielea. Suntem conștiente că jucăm cu două adversare foarte valoroase. Mă bucur că am reușit să câștigăm astăzi, pentru că era cel mai important meci din acest sezon”.

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva(19 intervenții), Andreea Chetraru, Elena Marica Bercu– Bianca Ștefania Chiriță, Oana Maria Bucă, Helena Paulo Simao Gilda 5g, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 3g, Andreea Mihart, Mirabela Coteț 2g, Ira Zinatullina, Andreea Chiricuță 7g, Laura Moldovan 7g, Ana Maria Lopătaru, Florența Ilie 3g, Iuliia Andriichuk 1g, Ana Cătălina Ciolan 1g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.