Ultima Ora

07:09 Băuţi la volan, pe drumurile din Gorj. Poliţia a aplicat zeci de sancţiuni

Polițiștii au acționat, în weekend, pe principalele artere din județ, în vederea creșterii gradului de disciplină rutieră, prevenirea și combaterea consumului de alcool și droguri la volan și pentru impunerea respectării regimului legal de viteză.

Au fost aplicate 96 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor rutiere, în valoare de 50.032 de lei, 38 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reținute 25 de permise de conducere şi retrase 6 certificate de înmatriculare. Mai mulţ şoferi au fost depistaţi băuţi la volan, sâmbătă şi duminică.

„În data de 17 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Motru au depistat, în trafic, un bărbat de 36 ani, din municipiul Motru, în timp ce conducea un autoturism, pe Bulevardul Trandafirilor din aceeași localitate, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În data de 18 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Turceni, au depistat, în trafic, un bărbat de 43 ani, din comuna Plopșoru, în timp ce conducea un autoturism, pe drumul public din localitatea de domiciliu, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În data de 17 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci, au depistat, în trafic, un bărbat de 32 ani, din comuna Alimpești, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 675 Baia de Fier, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În data de 18 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci, au depistat, în trafic, un bărbat de 34 ani, din orașul Novaci, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 67 C Novaci, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

În data de 17 septembrie a.c, polițiști din cadrul Poliției Orașului Turceni, au depistat, în trafic, un bărbat de 44 ani, din municipiul Drobeta Turnu-Severin, în timp ce conducea un autoturism, pe DC 48 Piscuri, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Fiind transportat la Spitalul Orășenesc Turceni în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, conducătorul auto a refuzat. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de probe biologice” a comunicat Poliţia Gorj.

Comments (1)

Comment here