Stirile ZileiTârgu-Jiu

Gorjeanul care a făcut FOTOGRAFIA la Biserica ”Sfântul Nicolae”: Când eram puști, îl vedeam pe Keber agățat de sfori!

”Am fost în biserica în care am fost botezat și am făcut fotografii. Am mai văzut biserici făcute praf și pulbere, dar nu așa!” povestește Marius Tudor, gorjeanul stabilit la București care a făcut fotografia cu centrala termică montată pe o pictură veche de 200 de ani, în Biserica Sfântul Nicolae din Târgu-Jiu.

Scandalul a devenit unul național, mai ales că centrala termică a fost montată în urmă cu 17 ani, iar, de atunci, nicio autoritate a statului nu și-a dat seama că o frescă de valoare a fost distrusă. Inspectoratul Județean de Poliție Gorj a anunțat, luni, că a fost deschis dosar penal pentru distrugere și executare de lucrări fără autorizație de construire.

Ultima dată, pictura distrusă a fost restaurată de Iosif Keber.

”Îmi amintesc, când eram puști și îl vedeam pe Keber agățat pe sfori cât e ziua de lungă! Nu am postat fotografia cu intenția de a face scandal ci doar pentru că am fost revoltat” spune Marius Tudor.    

Preotul paroh al Bisericii ”Sfântul Nicolae”, Adrian Porei, a declarat că centrala va fi mutată de pe actualul amplasament.

Enoriașii din Târgu-Jiu s-au arătat indignați de situația de la Biserica ”Sfântul Nicolae”, dar și de indiferența autorităților vreme de aproape două decenii.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here