Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Cioloș: Gorjul ar trebui să primească un miliard de euro

“Judeţul Gorj ar trebui să beneficieze de 1 miliard de euro pentru tranziţia de la o economie monoindustrială, dependentă de cărbune, către o economie verde şi dezvoltarea de noi perspective economice şi sociale” a declarat, sâmbătă, la Târgu-Jiu, fostul premier Dacian Cioloş, copreşedintele Alianţei USR-PLUS, aflat în județ pentru susținerea candidaților la alegerile locale.

Dacian Cioloş a declarat că a fost negociat, la nivel european, un fond de tranziţie justă, pentru zonele care depind de cărbune. România ar trebui să beneficieze de mai mult de 3 miliarde de euro.

”Gorjul ar trebui să fie în fruntea listei şi să primească în jur de 1 miliard de de euro” a declarat europarlamentarul USR-PLUS.

Cioloș a atras atenția că banii din fondul de tranziție energetică trebuie atrași în următorii 4 ani, în baza unei viziuni și a unor planuri concrete.

În conferința de presă, fostul premier a fost întrebat și despre planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, despre care Iulian Popescu, supraveghetor al companiei, declara, săptămâna trecută, la Radio Infinit că a ajuns la Comisia Europeană unde se află în analiză, dar că, deocamdată, nu poate fi făcut public.   

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here