Ultima Ora

09:23 Reputați medici, pe listele PSD și PNL pentru Consiliul Județean Gorj

Reputați medici se regăsesc pe listele PSD și PNL pentru Consiliul Județean Gorj. Dragoș Davițoiu și Bogdan Niculescu se află pe lista social-democrată, iar Claudiu Soare, Cosmin Răuț și Alin Feraru pe cea liberală.

Chirurgul Dragoș Davițoiu, propus inițial pentru o candidatură la alegerile europarlamentare, se află pe locul doi pe lista de consilieri județeni a PSD Gorj, după președintele Cosmin Popescu. Este conferențiar universitar, medic primar chirurgie generală, doctor în Științe Medicale. A condus Spitalul Sf.Pantelimon București și Spitalul Universitar de Urgență București.

Ortopedul Bogdan Niculescu se află pe locul trei pe lista PSD pentru Consiliul Județean. Este doctor în științe medicale, având o experiență de peste 10 ani în tratamentul chirurgical al afecțiunilor aparatului locomotor. Peste 600 de intervenții chirurgicale efectuează anual, de la artroplastie primară și de revizie de șold și genunchi până la traumatologie și chirurgie artroscopică. Niculescu a adus în Gorj medici străini, alături de care a realizat premiere chirurgicale.

Chirurgul Claudiu Soare ocupă locul 7 pe lista PNL pentru Consiliul Județean. Este șeful Secției Chirurgie II din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu.

Cosmin Răuț se află pe locul 37 pe lista PNL pentru Consiliul Județean. A activat mulți ani ca medic de familie în comuna Săcelu. După finalizarea celei de a doua specializări, a devenit medic specialist cardiolog și activează în cadrul spitalului din Rovinari, fiind numit director medical al acestei unități sanitare. A pus bazele clinicii Viena Medical din Târgu-Jiu.

Cardiologul Alin Feraru ocupă locul 6 pe lista PNL pentru Consiliul Județean Gorj. Este doctorand în medicină în cadrul Facultății de Medicină Craiova. A urmat rezidențiatul în Cardiologie la Craiova și la Libramont-Chevigny (Belgia), unde a dobândit experiență în proceduri semi-invazive, tratând pacienți cu patologie multiplă și complexă. În a doua jumătate a rezidențiatului s-a întors în România, începând să lucreze la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara. În ultima parte a rezidențiatului, a tratat pacienți în cadrul Compartimentului de Coronarieni din Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara. A colaborat cu prestigioase instituții medicale – Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara și Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara. A activat în cadrul secției de cardiologie a SJU Târgu-Jiu dar, ulterior, a ales să lucreze doar în privat.