Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: Răbufnirea lui Cosmin Popescu: Voi sunteți vinovați! Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a răbufnit la un post local de televiziune când a fost întrebat de situația de la Complexul Energetic Oltenia și de soarta mineritului din Oltenia. Popescu a declarat că vinovatul pentru planul de închidere a mineritului este fostul ministru al Energiei, Virgil Popescu. Cosmin Popescu a arătat cu degetul, în continuare, spre liberalii care azi deplâng soarta minerilor. “Ei au încasat bani de la CEO, și bani mulți și, azi, ne dau lecții. Alții, care plâng acum soarta minerilor, uită că miniștrii lor au scris acest program de redresare și reziliență în care au integrat cuvânt cu cuvânt programul scris de domnul Virgil Popescu. Nu am nicio simpatie pentru domnul Virgil Popescu. O fi vecinul nostru, o fi pe această listă, dar nu a făcut nimic bun pentru mineritul și energia din România, minerit pe care îl avea și în Mehedinți, în Husnicioara, și azi ne dă lecții. Bă, dar ce ați făcut voi pentru județul acesta? Parte din voi ați încasat bani mulți de la CEO, salarii, indemnizații, contracte și azi plângeți. M-am săturat de minciună și demagogie. Nu am reacționat, dar o limită când îi văd că postează, se plâng. Voi sunteți vinovați de ce ați făcut, iar oamenii din CEO trebuie să știe. Ne-ați nenorocit în pandemie, ați scris un plan de restructurare și altceva n-ați făcut”, a afirmat Cosmin Popescu.

Gorjonline: Surse: Ce prime urmează să primească angajații Minprest! Surse din rândul sindicaliștilor Minprest Serv SA au anunțat de ce prime ar urma să beneficieze angajații societății cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Aproximativ 1100 de angajați își desfășoară activitatea pentru societatea prestatoare de servicii la care Complexul Energetic Oltenia este acționar majoritar. Se pare că, angajații respectivi ar urma să beneficieze de un bonus financiar în valoare de 300 de lei, cu ocazia Paștelui. Fără contractele cu Complexul Energetic Oltenia cei de la Minprest Serv SA ar avea probleme financiare și în privința menținerii locurilor de muncă, după cum afirma un lider de sindicat.

Impact în Gorj: Cum a ajuns copilul de 6 ani din Gorj în Germania. Avocatul cetățeanului german a prezentat tot filmul plecării. Avocatul cetățeanului german care a dus copilul de șase ani din comuna Dănciulești în Germania, susține că totul s-a desfășurat legal și că se află în procedura prealabilă de adopție. „Toate demersurile s-au făcut perfect legal și nu există nicio infracțiune. Dacă sunt niște chestiuni aparent nelegale, sunt lucruri mărunte, care pot fi trecute cu vederea. În fapt, cei doi părinți ai copilului mai au și alți copii și au o situație materială puțin mai precară. Domnul din Germania este administratorul unei firme și are angajați din România. Aceștia l-au invitat să vadă România și i-a plăcut. Din întâmplare, acesta a cunoscut copiii, stând în apropierea lor. Le-a dat dulciuri cum se dau de regulă la copii. A intervenit un atașament între copii și dumnealui, astfel a lansat intenția de a deschide procedurile de adopție“, a declarat avocatul germanului, Alexandru Călinoiu.

Pandurul: Unde își dorește să studieze tânăra care a uimit America la Robotică. Andra Cîrstoiu, eleva din Târgu Jiu, care a uimit lumea la Robotică își dorește să studieze în California. Decizia nu e bătută în cuie, dar visează să studieze peste hotare și apoi să revină în România. Andra este elevă în clasa a X-a la Colegiul Național Tudor Vladimirescu, din Târgu Jiu. A obținut Dean’s List, premiu ce îi asigură admiterea la orice facultate din America și la aproape oricare din Europa fără să mai susțină vreun examen. “Competiția nu e numai despre roboți. E despre a ne dezvolta, a învăța și a deveni cea mai bună versiune a noastră. Dean’s List a fost un premiu pe care mi l-am dorit foarte mult. Nu mi-a venit să cred. Îmi auzeam numele și se întorceau oamenii spre mine și eu nu eram sigură că era numele meu. Este un premiu care e acordat liderilor care reușesc să unească echipa, să facă schimbări în comunitate, toate acestea în timp ce au o performanță academică. Caută persoane care să întruchipeze pasiunea, numindu-ne astfel ambasadori ai acestui fenomen”, a mărturisit tânăra. Andra coordonează echipa de robotică Tea Borgs și a fost în America alături de profesorul Eugen Nodea.