Stirile ZileiTârgu-JiuUPB

Când va emite Euronews România. Mihnea Costoiu: Un proiect cu independență maximă

Euronews, cel mai important canal de știri din Europa, a semnat un parteneriat cu Universitatea Politehnica din București pentru a lansa Euronews Romania, un canal de știri nou, independent, destinat publicului vorbitor de limba română.

Euronews România este filiala mărcii Euronews, care va livra știri locale, regionale, naționale și internaționale prin TV și platforme digitale. Euronews România este primul proiect de acest tip lansat în Uniunea Europeană. Noul canal de știri va avea propria echipă de jurnaliști și corespondenți din toată România, dar și de la Bruxelles, care vor lucra conform valorilor Euronews precum independența, imparțialitatea și linia editorială.

”Unul dintre obiectivele acestui proiect este să avem o voce internă care se ocupă și de educație, nu doar de știri” spune, într-un interviu acordat Radio Infinit, Mihnea Costoiu, rectorul Politehnicii București, fost senator de Gorj.  

Costoiu afirmă că Euronews România va fi ”prima poartă de ieșire a informației din România către lumea întreagă”.

Euronews România ar trebui să-și înceapă emisia la finalul acestui an. Mihnea Costoiu crede că noua televiziune de știri va deveni rapid respectată pe piața media din România.   

Rectorul Politehnicii București spune că proiectul realizării unei televiziuni este unul menit să aducă și independență financiară prestigioasei instituții de învățământ superior.

Comment here