Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Iordache o ia înaintea PSD. A depus proiectul privind finalizarea hidrocentralelor

Senatorul liberal Ion Iordache a anunţat că a inițiat și depus, vineri, împreună cu deputatul Gigel Știrbu, preşedintele interimar al PNL Gorj, un proiect de lege care vizează finalizarea lucrărilor la hidrocentralele situate în arii protejate și finalizate peste 60%. Şi parlamentarii PSD anunţaseră că vor face un astfel de demers, după ce, legea adoptată în primăvară, privnd finalizarea hidrocentralelor de pe Jiu şi Mureş, a fost declarată neconstituţională.

„Proiectul de lege este depus pe procedură de urgență pentru că are o importanță vitală pentru Gorj mai ales că, pe Jiu, sunt două hidrocentrale realizate în proporție de peste 90% și abandonate din cauza legislației actuale. La mulțumesc parlamentarilor PSD care intenționau să depună un proiect similar, dar consider că, ținând cont de criza energetică, nu avem niciun moment de pierdut. Proiectul nostru a fost deja depus și le solicit tuturor parlamentarilor coaliției să-l susțină!”, a transmis Ion Iordache.

Joi, deputatul Mihai Weber, preşedintele PSD Gorj, anunţa că a fost pregătit un proiect pentru finalizarea lucrărilor la hidrocentralele de pe Jiu.

„Parlamentarii PSD au pregătit și vor depune în regim de urgenţă, în corelare cu decizia Curții Constituționale a României, proiectul privind finalizarea lucrărilor la hidrocentralele de pe râurile Jiu și Mureș. Este vorba despre amenajarea hidroenergetică Bumbești-Dumitra-Livezeni, de pe râul Jiu, începută în anul 2004 și finalizată în proporție de peste 90% și proiectul hidroenergetic de la Răstolița, pe râul Mureș, finalizat, de asemenea, în procent foarte mare” anunţa Weber.

Comment here