Ultima Ora

17:05 Miruță, după ce Weber l-a chemat pe Virgil Popescu la Gorj: Praf în ochii oamenilor

Deputatul Radu Miruță a reacționat după ce președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, l-a chemat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, în judeţ pentru a ține o ședință de lucru pe tema  problemelor Complexului Energetic Oltenia.

Liderul USR Gorj acuză că CE Oltenia se află “în blocaj de funcționare de ani buni, de când nu se mai satură clientela politică PSD-PNL de privilegii, resurse și jocuri de putere fără nicio legătură cu interesele companiei”.

“Problemele cu care se confruntă CEO în prag de iarnă sunt rezultatul incapacității de a găsi soluții durabile în cadrul Coaliției-Faliment. Doar ideea de “îmblânzire a legii” decarbonării este o manipulare tipică, dacă ea vine din partea dumneavoastră, a fix acelora care în fapt ați pus pe repede înainte un proces pe care nu-l mai puteți controla, fără să construiți din timp alternative. Ați decis în guvern intrarea în rezervă tehnică a tuturor grupurilor energetice din CEO în 2023 și vă străduiți să mai trăiți o lună cu minciuna că vă preocupă viitorul CEO? Echipamentele necesare în carierele de cărbune, personalul necesar (ăla pe bune, nu ăla pe pile), investițiile în cariere, mentenanța grupurilor energetice, cine vă impiedică să le asigurați?!?”, a întrebat, Miruță.

Radu Miruță consideră „apă de ploaie” invitaţia la Gorj pe care deputatul PSD Mihai Weber i-a adresat-o ministrului Energiei, Virgil Popescu.

“Îl tot chemați pe Virgil Popescu la Gorj, apă de ploaie, praf în ochii oamenilor, vrând să arătați că voi sunteți sfinții și PNL dracii. Când, de fapt, sunteți la fel ca PNL… .La moțiunea simplă depusă de USR împotriva lui Virgil Popescu, unde ați fost dacă nu vă convine de el? Sau v-a dat pe mut după ce v-a numit oameni de partid care nu fac nimic în CEO și nici nu înțeleg domeniul?”, mai spune deputatul USR.

Comment here