Minerit și EnergieStirile Zilei

Tomescu: Tot ce-am câştigat a fost prin muncă cinstită

Liderul sindical Manu Tomescu a făcut o transmisiune live, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de la locul său de muncă, depozitul de cărbune al Termocentralei Rovinari.

Vicepreşedintele Sindicatului Energia Rovinari şi-a dorit să demonteze zvonurile că ar fi încadrat ca inspector social în cadrul Complexului Energetic Oltenia.

„Asta fac de aproape 30 de ani. 29 de ani fac în februarie, numai în ture, la acelaşi loc de muncă, aceeaşi meserie, nu mi-a trebuit niciodată să iau ceva fără muncă. Tot ce-am câştigat a fost prin muncă cinstită. Fac asta pentru că mi-au ieşit vorbe că nu muncesc, că sunt inspector social. Măcar acum să se vadă că asta fac de 29 de ani, n-am fugit la birouri, n-am căutat funcţii. Dacă i-am ajutat, i-am ajutat pe alţii, mai tineri, mai buni” spune Tomescu.

Liderul sindical a protestat de la începutul anului 2021, în Piaţa Prefecturii din Târgu-Jiu, pentru recunoaşterea condiţilor grele de muncă din cadrul CE Oltenia. Ca urmare a acestor acţiuni au fost recunoscute condiţiile speciale de muncă, începând din vara anului trecut. Însă, angajaţii CEO speră ca şi perioada 2001-2021 să fie inclusă la condiţii speciale.

„Sunt locuri de muncă mult mai grele decât ce fac eu aici. Dacă aici e nămol, în depozitul de cărbune, dar în carieră, în termocentrale! De asta merită oamenii ăştia grupă de muncă, să le fie recunoscute condiţiile de muncă în care au lucrat, pentru că, 25-30 de ani în această activitate, îţi macină sănătatea. Alţii nu pot sta o oră să se uite ce facem noi în 8 ore pe zi, să sune fiarele asta în cap, umiditate, acum plouă, să ai avarii!(…) Acum sunt sub un utilaj vechi de 50 de ani, este nămol de intră cizma până la jumătate. Un utilaj de mare capacitate pe care îl deservesc doi oameni, pentru că personalul este din ce în ce mai puţin şi ei spun că fac angajări” mai spune Tomescu.

Comment here