Ultima Ora

08:55 Vrea să pună în aplicare promisiunea lui Iulian Popescu. Troacă: Îl invit la Padeș

Primarul Mihăiță Troacă este interesat de proiectul mocăniței Padeș-Târgu-Jiu, prezentat în campania electorală de la alegerile locale de candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Gorj, Iulian Popescu.

”Eu îl invit pe domnul Iulian Popescu la primărie la Padeș, pentru a pune în aplicare promisiunea dumnealui din campanie, aceea de a reface drumul mocăniței de la Padeș. Eu îl ajut cu proiectarea, dar să facă dumnealui rost de bani pentru proiect, ca să nu rămână doar promisiune de campanie” a declarat primarul comunei Padeș, conform Pandurul.ro.

”Pe mine toate proiectele mă interesează, însă la acesta recunosc faptul că nu am mai lucrat. O să stabilesc din nou o întâlnire cu cel care a realizat în țară acest proiect cu mocănița și în mod sigur voi merge și la Padeș, ca să am o discuție cu domnul primar. În momentul de față pot să vă spun că nu s-au publicat ghidurile de finanțare, însă știu sigur că se vor da bani pentru turism”, a reacționat Iulian Popescu, fostul candidat al PNL la președinția Consiliului Județean Gorj.

Mihăiță Troacă a anunțat că lucrează la o strategie, 2021-2026, pentru dezvoltarea turismului în zona Padeș.

”Cel mai mult îmi doresc să amenajez traseele montane. Intenționez să am o discuție cu cei de la Drumurile Naționale ca să asfaltăm sau, dacă nu, să pietruim drumul național care pleacă de la Cloșani, pe la Izvoarele Cernei și iasă la Hunedoara, în drumul lui Băsescu. Ar fi de modernizat cam 65 de kilometri după calculele mele, dar în primă fază măcar până la Izvoarele Cernei, unde turiștii au ce vedea. Eu am discutat și cu colegii mei primari de la Runcu, Tismana și Peștișani, pentru că și ei au trasee care duc tot spre noi. De exemplu și primarul de la Tismana ar vrea să asfalteze până sus în plai și se poate lega și de noi”, a mai spus primarul comunei Padeș.

Comment here