Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: ,,Ydail II”, pe punctul de a fi retrimis la Parchet! Dosarul în care patru oameni de afaceri, administratori și asociați în firmele care fac parte din grupul de interese economice Ydail, au fost trimiși în judecată, la începutul acestei luni, pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, poate fi restituit procurorului. Cauza a ajuns pe rolul Tribunalului Gorj în urmă cu aproape două luni, fiind trimiși în judecată directorul Ydail Construct SRL, Doru Ștefan Șandru, doi dintre asociații firmei, Mircea Vărzaru și Dumitru Ștefan Cauc, și unul dintre inginerii societății, Cosmin Ungureanu Cîndea, după trei ani de cercetări, numai că traseul în instanță se poate opri în camera preliminară, în cazul în care Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj nu va remedia neregularitățile constatate de judecători. Tribunalul Gorj a admis, marți, o parte din excepțiile formulate de inculpații Mircea Vărzaru, Ştefan Doru Șandru, Ştefan Dumitru Cauc şi Cosmin Ungureanu Cândea, cu privire la actul de sesizare al instanței.

Pandurul: Încă un șef de carieră repus în funcție. Reorganizarea activității miniere a Complexului Energetic Oltenia a fost contestată în instanță de o parte dintre cei care și-au pierdut funcțiile. După adjunctul de la Cariera Roșia, un alt șef a câștigat procesul cu CE Oltenia. Este vorba de Marius Purcaru de la UMC Pinoasa. Procesul a fost înregistrat în luna februarie a acestui an, pe rolul Tribunalului Gorj. La al treilea termen, instanța s-a pronunțat. Complexul Energetic Oltenia a fost obligat să-l reîncadreze pe Purcaru pe postul de adjunct șef carieră. El va primi și despăgubiri. Sentința este executorie.

Gorjonline: Scăderea vârstei de pensionare la CEO, în analiză astăzi la Comisia de Muncă. Proiectul privind reducerea vârstei de pensionare la Complexul Energetic Oltenia va intra astăzi în analiză la Comisia de Muncă din Camera Deputaților. Este proiectul care a trezit un interes enorm la nivelul companiei energetice care are este 12.000 de salariați. Au fost declanșate și proteste în urmă cu peste patru luni de zile, în centrul municipiului Târgu-Jiu. Proiectul privind modificarea Legii pensiilor vizează recunoașterea condițiilor grele de muncă la o serie de companii energetice, între care și la Complexul Energetic Oltenia. Aproape 4.000 de persoane sunt vizate dacă legea va trece de Camera Deputaților. Există o dispută legată de scăderea vârstei de pensionare la Complexul Energetic Oltenia chiar între partidele aflate la guvernare, respectiv între PNL și USR. Liberalii sunt de părere că legea respectivă nu va putea fi aplicată pentru că are impact bugetar. De asemenea, o bună parte a salariaților companiei energetice va pleca din companie. Este nevoie de în jur de 50 de milioane de euro pentru plata contribuțiilor la bugetul de stat pentru angajații care au muncit în condiții grele, dar care nu au beneficiat de grupa de muncă aferentă.

Impact în Gorj: Un nou control la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj. Un control complex este desfășurat, în această perioadă, la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj. Verificarea este efectuată de către Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică Gorj. „Se verifică mai multe aspecte. De la resurse umane și finanțare și până la organizare și dotare pe parte medicală cu echipamente și autospeciale. Este un control mixt, Ministerul Sănătății și DSP. Controlul a început ieri și nu știu cât va dura“, a precizat Claudiu Constantinescu, managerul interimar al Serviciului Județean de Ambulanță Gorj. O serie de verificări au fost efectuate de mai multe instituții după decesul șefului Sanepid Gorj, Adrian Dobrin. Acesta a murit în spitalul din Râmnicu Vâlcea, după ce ventilatorul din ambulanța care îl transporta la un spital din București nu a mai funcționat și a fost nevoie să fie dus de urgență la o altă  unitate medicală pentru a fi alimentat cu oxigen.

Comment here