Ultima Ora

08:14 Trump: SUA au ”depăşit cu mult” pandemia Covid-19

Preşedintele american, Donald Trump, care se confruntă cu manifestaţii istorice împotriva rasismului şi critici din toate părţile, a anunţat, vineri, că Statele Unite au ”depăşit cu mult” pandemia Covid-19, în pofida faptului că pandemia continuă să omoare aproape 1.000 de oameni pe zi în ţară şi să se răspândească într-un ritm galopant în America Latină, relatează AFP.

Trump a dat asigurări că Statele Unite au depăşit criza, evocând date cu privire la şomaj.

”Am luat toate deciziile pe care trebuia să le luăm” a declarat preşedintele american, lăudând o îmbunătăţire a datelor cu privire la şomaj, în ţară.

Statele Unite sunt cea mai afectată ţară din lume de Covid-19 – cu 108.211 de morţi la 1.872.660 de cazuri, urmată de Regatul Unit (39.904 de morţi), Italia (33.689) şi Franţa (29.065).

Trump a făcut aceste declaraţii la câteva ore după publicarea unor date pozitive despre economia Statelor Unite. Nivelul şomajului a scăzut la 13,3% în mai. Cei mai pesimişti analişti estimau un nivel de 20% al şomajului, din cauza pandemiei. Comentând datele cu privire la şomaj, Trump a lăudat ”forţa” economiei americane.

”Această forţă ne-a permis să depăşim această teribilă pandemie. Noi am depăşit-o cu mult”, a declarat Trump, într-o conferinţă de presă la Casa Albă.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here