Din JudetStirile ZileiTârgu-JiuTurceni

Scandalul MISTREȚILOR lui Iordache. Prefectura crede că AR TREBUI să primească despăgubiri

Contradicții între Prefectură și Direcția Sanitar-Veterinară Gorj, pe tema despăgubirilor pentru mistreții lui Iordache. O instituție spune că banii ar trebui acordați, alta că nu.

Măcelul porcilor mistreți din complexul de vânătoare al lui Ion Iordache continuă. Omul de afaceri estimează pagubele la 1 milion de euro. Circa 2000 de mistreți se aflau în complexul de vânătoare de la Turceni, în momentul izbucnirii focarului de pestă porcină africană. De la 1 ianuarie și până acum, zilnic au avut loc activități de ucidere  a porcilor și de îngropare a acestora, operațiunea urmând să mai dureze vreo câteva săptămâni.

Iordache cere să fie despăgubit și acuză instituțiile statului că distrug mediul privat, în loc să-l sprijine.

Șeful Direcției Sanitar-Veterinare Gorj, Sorin Ștefănescu, susține, însă, că mistreții nu pot fi considerați animale domestice, pentru a putea fi acordate despăgubiri, așa cum au primit proprietarii porcilor normali. Ștefănescu i-a recomandat lui Iordache să vândă carcasele mistreților neafectați de boală, pentru a-și recupera din pagubă.

Sorin Ștefănescu este deranjat că Direcția Sanitar-Veterinară este târâtă în instanță de Ion Iordache.

Prefectura Gorj are însă altă poziție. Conform subprefectului Gheorghe Grigorescu, complexul de la Turceni este o proprietate privată care suferă pierderi și n-ar fi trebuit încadrată de DSV Gorj la fond cinegetic.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here