Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Nu există încă termen stabilit în procesul pentru Cariera Roșia. Nu a fost stabilit încă un termen în procesul privind acordul de mediu al Carierei Roșia din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Este vorba de termenul pentru recursul formulat de juriștii companiei la decizia Tribunalului București. În urmă cu două săptămâni și jumătate, magistrații din Capitală au decis să suspende acordul de mediu pentru Cariera Roșia. Bankwatch România l-a contestat, motivând că ar fi fost emis fără respectarea prevederilor legale, dar și că ar fi afectată flora și fauna în urma activității miniere din zona Roșia – Rovinari. Cariera Minieră Roșia este cea mai mare din Complexul Energetic Oltenia și din țară. Are 1.200 de salariați și livrează cărbune pentru Termocentralele Rovinari și Turceni.

Gorjeanul: Burlan: Încercăm să avem stocuri de cărbune mai mari cu 100.000 de tone față de anul trecut. Managerul CEO Daniel Burlan a precizat că stocurile de cărbune din acest an ar putea fi mai mari decât cele de anul trecut, cu aproximativ 100.000 de tone. În acest sens, la nivelul companiei, există un program. ,,Încercăm, printr-un program, să constituim stocuri puțin mai mari decât anul trecut, cu aproximativ 100.000 de tone. Dar cantitățile necesare vor fi stabilite, ca până acum, printr-o hotărâre de guvern”m a declarat Burlan. Întrebat despre situația stocurilor din prezent, acesta a mai spus: ,,Putem spune că sunt egale cu cele din perioada similară a anului trecut. Din păcate, numai în perioade de criză, cărbunele este privit ca o sursă vitală de energie. Poate văd și alții că pentru sistemul energetic românesc ar fi dezastru fără cărbune” a mai spus directorul CEO.

Impact în Gorj: Zeci de vâlceni acuză că au muncit la negru în Gorj, la plantații de pădure. Zeci de vâlceni din localitatea Călimănești spun că au fost păcăliți de un om de afaceri din localitate. Aceștia au lucrat pe raza județului Gorj la plantat de arbori. Oamenii spun că nu au fost plătiți și, mai mult decât atât, nu li s-au întocmit contracte de muncă, astfel încât au depus plângeri la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. „Am lucrat, în toamna anului trecut și în primăvara acestui an, la pădure cu un patron din zona Călimănești, Vâlcea și nu ni s-au plătit banii promiși. Am primit o parte din o parte din bani. Avem de primit pe o perioadă de peste 30 de zile lucrătoare. Am aflat, ulterior, că nici nu aveam întocmite contracte de muncă. Am fost mințiți că ni se vor face contracte de muncă. Au lucrat și minori. Am fost la ITM și am depus plângere. Lucrările s-au efectuat în Gorj, pe Valea Susenilor, pe Transalpina. Am efectuat lucrări de plantări de puieți de arbori în diferite zone din Gorj. Am plantat castan, salcie, jneapăn. Am fost tocmiți cu 300 de lei pe zi. Suntem peste 40 de oameni în această situație“ a declarat Mihai Ionel, din Călimănești.

Pandurul: Drum județean cu aspect de junglă. Nepăsarea autorităților locale poate duce la adevărate tragedii! Drept exemplu poate fi luat un drum județean din comuna gorjeană Schela. Vegetația a crescut atât de mult încât o suprafață mare din drum nu poate fi folosită de șoferi. De altfel, și semnele de circulație, care avertizează că urmează curbe, au fost „acaparate” de vegetație. „În curând o să ajungem să mergem pe mijlocul drumului și o să ne trezim, brusc, cu o altă mașină în fața noastră. Sunt locuri în care vegetația s-a întins pe un metru și jumătate din partea carosabilă. Semnele de circulație nu se mai văd nici ele. Este un real pericol acest drum, în special pentru cei care nu sunt din zonă”, afirmat un cetățean din comuna Schela.

Comment here