Sportive

Jucător american, testat de Alionescu în amicalul cu Dinamo

CSM Târgu-Jiu a pierdut, miercuri, partida amicală disputată în deplasare, pe terenul echipei Dinamo Bucureşti. Formaţia bucureşteană s-a impus cu 94-63.

Meciul a avut loc în cadrul Cupei Dinamo şi a fost ultimul test de pregătire al grupării gorjene înainte de debutul într-o nouă ediţie a Ligii Naţionale de Baschet Masculin. Dintre jucătorii români, cel mai în formă la acest meci a fost Andrei Gheorghe, care a reuşit 8 puncte.

Pe lista marcatorilor şi-a trecut numele şi Gerard Davis, jucător testat în acest meci de Claudiu Alionescu şi staff-ul său în vederea cooptării lui în lot pentru sezonul care stă să înceapă. Acesta a petrecut aproape 21 de minute pe parchet, în care a avut 2/6 de la 2p şi 4/6 de la linia de libere, 8 puncte marcate şi un indice de +2 la eficienţă.

”Ar fi trebuit să fie alături de noi pe toată perioada meciurilor amicale, dar, din păcate, unele probleme au întârziat venirea lui aici. Este un combo guard, jucător de poziție 2-1, care în ultimii doi ani a jucat în Albania. A sosit acum două zile la Târgu-Jiu, iar pentru primul meci și două antrenamente efectuate cu echipa, cred că s-a descurcat decent. Vom vedea zilele următoare dacă vom continua colaborarea sau nu”, a declarat antrenorul Claudiu Alionescu despre jucătorul american trimis în teren în amicalul cu Dinamo.

Gerard Davis s-a născut pe 17.06.1996, în Las Vegas, Nevada, USA. Şi-a început junioratul la Canyon Springs High School, iar în 2018 a debutat la seniori în NCAA pentru New Mexico Highlands. În 2020 a luat drumul Europei şi a ajuns în Superliga, campionatul Albaniei, la Kamza Basket Tirana, unde a petrecut ultimele două sezoane. Oficialii grupării gorjene vor lua o decizie zilele următoare privind colaborarea cu jucătorul american.

În ceea ce priveşte jocul echipei, Claudiu Alionescu pune diferenţa de scor pe seama mingiilor pierdute, aspect pe care vrea să-l remedieze cât mai repede.

”Un ultim test înaintea sezonului împotriva unei echipe, despre care spuneam chiar înainte de meci că va fi una de top în acest sezon. Este clar că avem probleme majore în ceea ce privește mingile pierdute. Puncte multe primite pe contraatac. Sunt multe de pus la punct, iar sezonul se aproprie destul de repede” a declarat antrenorul gorjean.

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Alexandru Berca, Porter Troupe 3p, Shamiel Stevenson 14p, Dylan Frye 12p, Răzvan Pavel 1p, Bogdan Penciu, Camil Berculescu, Andrey Agafonov 10p, Andrei Gheorghe 8, Tyler Creammer 7p, Gerard Davis 8p. Antrenor principal: Claudiu Alionescu. Antrenor secund: Alexandru Gliga. 

Comment here