Ultima Ora

15:58 ANCHETĂ Libertatea: primării din Mehedinți, achiziții identice de la o firmă din Gorj

Două primării din Mehedinți au făcut achiziții identice, de la o firmă din Gorj, de măști și gel dezinfectant, ambele fiind dispuse să cumpere și câte un tunel de decontaminare.

 „Libertatea” a publicat o anchetă pe această temă, după ce a constatat că firma Gamiatricos Com SRL a reușit să facă același gen de livrări către cele două instituții publice. Firma îi aparține omului de afaceri Gheorghe Coiculescu, fiind implicată și în scandalul stâlpilor hidraulici livrați către Complexul Energetic Hunedoara în 2017, care au cedat în subteran, în urma acestui eveniment doi mineri pierzându-și viața. De anul trecut atât omul de afaceri, cât și firma sa au calitatea de inculpat într-un proces de evaziune fiscală aflat pe rolul Tribunalului Gorj și care, deocamdată, este încă la început.

Ancheta publicată de „Libertatea” arată că primăriile din comunele Șimian și Bâcleș au cumpărat același gen de produse la aceleași prețuri, deși primarii susțin că nu s-au înțeles între ei în privința achizițiilor făcute în perioada stării de urgență. Pe 6 mai, cele două primării au cumpărat măști de protecție și gel dezinfectant, pe care au plătit aproape 28.000 de euro pentru fiecare cantitate în parte. Pe 14 mai acestea au achiziționat și câte un tunel de decontaminare pe care urmau să plătească aproape 15.000 de euro fiecare.

După ce jurnaliștii au început să se intereseze de achiziția acestor tuneluri de decontaminare, ambele primării au anulat, luni, licitațiile. Jurnaliștii au constatat că alte instituții publice au făcut achiziții similare la prețuri și de 10 – 15 ori mai mici decât erau dispuse primăriile din Mehedinți să plătească firmei din Gorj. „Libertatea” a menționat în articolul său că nimeni din partea firmei Gamiatricos Com SRL nu a dorit să comenteze cele relatate.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here