Ultima Ora

16:13 Crima transmisă live pe Facebook. Procesul, mutat la ICCJ

Procesul gorjeanului condamnat pentru o crimă transmisă live pe Facebook s-a mutat la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Alexandru Cristofor Laza a fost condamnat, anul trecut, definitiv la o pedeapsă de 17 ani de închisoare cu executare, după ce, anterior, Tribunalul Gorj dispusese o pedeapsă de 15 ani. Acum, a apelat la o cale extraordinară de atac în justiție și a formulat un recurs în casație, sperând că instanța supremă îi va diminua pedeapsa. Cererea sa a fost înregistrată la Înalta Curte de Casație și Justiție pe 12 mai, dosarul fiind în procedură de filtru, până la pronunțarea unei decizii mai fiind cale lungă.

Laza speră ca instanța să diminueze și sumele pe care le are de plătit drept despăgubiri către mama bărbatului pe care l-a omorât. Conform sentințelor instanțelor de judecată, Laza are de achitat aproape 28.000 de lei către Spitalul Clinic de Urgență din Târgu Mureș și câte aproape 3000 de lei către Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu și Ambulanța Gorj. Criminalul ar urma să o despăgubească și pe mama victimei sale cu 150.000 de lei daune morale și 10.000 de lei daune materiale. La suma respectivă se mai adaugă 1500 de lei cheltuieli judiciare, plus alți 5000 de lei drept cheltuieli judiciare către statul român.

În februarie 2018, Cristian Dumitru, zis „Pascolo”, a fost înjunghiat mortal de către Cristofor Alexandru Laza, întreaga scenă fiind transmisă pe Facebook. Pe parcursul procesului, Laza și-a recunoscut faptele și a spus că atât el cât și prietenul său erau sub influența unor medicamente și a alcoolului. Cei doi se șicanau deseori și „Pascolo” era filmat cu telefonul pentru a se supăra și mai tare. În ziua crimei, acesta s-a dus în bucătărie după un cuțit pe care, ulterior, Laza i l-a luat din mână și, astfel s-a ajuns la crimă.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here