Stirile ZileiTârgu-Jiu

Explozie la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu. Un angajat a suferit arsuri grave

Un angajat al Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu a fost victima unui accident de muncă după ce, sâmbătă seara, a suferit arsuri de gradul 2 și 3 pe față și mâini. Totul după ce a aprins becul într-o anexă a unității medicale, fapt ce a declanșat o explozie.

„Astă seară, în jurul orei 19:00, la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, clădirea de pe strada Tudor Vladimirescu, a avut loc un accident de muncă. Un instalator, angajat al unității medicale, la intrarea într-o anexă din spatele spitalului, a aprins becul, imediat având loc o explozie neurmată de incendiu. Angajatul a suferit arsuri de gradul 2 și 3 pe față și mâini. A mers singur la UPU, era conștient. Aici a primit îngrijirile medicale necesare, iar la ora 20:00 a fost transferat la SJU Craiova, la Chirurgie plastică. Evenimentul a fost anunțat la ITM Gorj, iar un echipaj al ISU Gorj a venit la fața locului pentru asigurarea măsurilor de siguranță (asigurare măsuri PSI specifice). Presupunem că a fost vorba despre o acumulare de gaze, o posibilă pungă de gaze care s-a format sub un puț de apă forat cu ani în urmă. Anexa respectivă nu este racordată la instalația de gaze. La fața locului a venit și un angajat al Distrigaz cu un aparat de măsurare a gazelor. Locul a fost izolat cu bandă, curentul la clădirea respectivă a fost decuplat”, a comunicat purtătorul de cuvânt al SJU Târgu-Jiu, Mihaela Țilceanu.

„La Spitalul Județean de Urgenţă Târgu-Jiu a avut loc un incident în urma căruia o persoană de sex masculin, în vârstă de 62 de ani, angajat al unităţii spitalicești, a suferit arsuri la nivelul feţei şi membrelor superioare. Este vorba despre o explozie care s-a produs în urma unor acumulări de gaze într-una dintre încăperile unei construcţii anexe din curtea spitalului. Explozia nu a fost urmată de incendiu, iar victima a primit imediat îngrijiri medicale. În urma incidentului, conducerea ISU Gorj a dispus ca, la faţa locului, să se deplaseze, în cel mai scurt timp, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu-Jiu pentru a ne asigura că nu mai există niciun pericol. În acest moment, situaţia este sub control, nu există niciun pericol, colegii noștri sunt încă la faţa locului şi monitorizează situatia” a comunicat ISU Gorj.

Comment here