Ultima Ora

17:11 Leuştean propune telegondolă de la Novaci la Rânca

Primarul orașului Novaci, Dumitru Leuștean, explică, pe pagina de socializare, în ce au constat discuțiile, de vineri, cu parlamentarii PNL și USR-PLUS de Gorj privind staţiunea Rânca.

La întâlnire s-a discutat despre dezvoltarea domeniului schiabil de la Rânca, prin unirea lui cu cel de la Vidra-Vâlcea și Rusu-Hunedoara. În plus, pentru evitarea aglomerației în stațiune s-a propus realizarea unei telegondole de la Novaci la Rânca-Păpușa.

“Joi, în data de 4.02, am avut o întâlnire cu un reprezentant din cadrul firmei Doppelmayr cu care am discutat detalii cu privire la înființarea de noi pârtii de ski în zona montană Rânca, precum și posibilitatea asigurării legăturii între pârtiile existente și între pârtiile din județele alăturate (Vidra-Vâlcea, Rusu-Hunedoara). De asemenea, s-a pus în discuție evitarea aglomerației în stațiune prin implementarea unui sistem pe cablu care să faciliteze transportul turiștilor din orașul Novaci spre zona Rânca-Păpușa. Ieri, am prezentat această inițiativă parlamentarilor PNL și USR Gorj, care s-au oferit să susțină acest proiect. În următoarele 10 zile, reprezentanții firmei Doppelmayr, vor reveni cu detalii referitoare la expertiza și bugetul necesar demarării acestui proiect” a explicat Dumitru Leuștean, pe pagina de socializare.

Comment here