Ultima Ora

10:48 Meciul SCM Gloria Buzău – Viitorul Pandurii Târgu-Jiu, ANULAT. Echipa lui Stoican, focar de COVID

Meciul pe care Viitorul Pandurii Târgu-Jiu urma să-l dispute, sâmbătă de la ora 11.00, cu SCM Gloria Buzău a fost anulat, după ce nu mai puţin de 9 jucători din echipa lui Flavius Stoican au primit, vineri, rezultate pozitive la noul coronavirus, iar DSP Gorj nu le-a permis să joace, luând decizia de a băga toată echipa în izolare. Meciul va fi reprogramat.

Viitorul Pandurii Târgu-Jiu are, din nou, probleme cu noul coronavirus, după ce, înaintea meciului de pe teren propriu cu Petrolul, a avut șase cazuri: antrenorul cu portari Dorin Hîrșu, respectiv jucătorii Vlad Șerbănescu, Marius Cioiu, Darius Buia, Alexandru Enache și Pungan, potrivit surselor Liga2.ro. DSP Gorj a permis atunci ca echipa să-și desfășoare activitatea cu cei negativi, iar jocul cu trupa ploieșteană a avut loc. Și mai înainte, infectat a fost atacantul Daniel Paraschiv.

Ulterior, echipa din Târgu-Jiu a mai jucat acasă cu ASU Poli (0-1), iar, miercuri, a evoluat cu Viitorul Dăești (scor 2-1, după prelungiri) în turul 4 al Cupei României. Interesant este că la Dăești au fost descoperiți patru jucători cu COVID-19, printre care și Florin Costea, însă niciunul nu a fost în lot. Din informațiile Liga2.ro, 5 dintre jucătorii depistați, acum, pozitiv sunt: portarul Bogdan Moga, fundașii Adrian Ciul și Andrei Dragu și mijlocașii Alexandru Gîrbiță și Goran Paunchici.

Viitorul Pandurii a emis un comunicat oficial, prin care anunță amânarea meciului cu SCM Gloria Buzău. Pe lângă cei 9 pozitivi, stafful tehnic și jucătorii cu rezultate negavite au intrat în izolare, pentru o perioadă de cel puțin 7 zile.

”După efectuarea ultimei testări, conform protocolului medical emis de FRF, 9 dintre jucătorii clubului nostru au fost depistați pozitiv Sars Cov-2. În urma anchetei epidemiologice a DSP Gorj și ulterior a primirii avizului nefavorabil în vederea desfășurării jocului de mâine, din deplasare, de la Gloria Buzău, activitatea sportivă a fost sistată pentru următoarele 7 zile până la efectuarea unor noi testări. Atât staff-ul tehnic cât și jucătorii depistați negativ se află în izolare, soluție impusă de DSP Gorj. Să ne revedem sănătoși!” se arată în comunicat.

Viitorul Pandurii are deja un meci amânat din cauza cazurilor pozitive pe care le-a avut Aerostar Bacău, iar meciul din etapa a 7-a a fost reprogramat pe 28 octombrie. Acum, gorjenii, izolați pentru cel puțin șapte zile, se află în situația de a nu putea disputa această restanță și riscă să piardă la ”masa verde”, fiindcă o partidă poate fi amânată o singură dată. Ambele echipe vor pierde cu 3-0, conform regulamentului din timpul pandemiei, notează Liga2.ro.

SCM Gloria Buzău – Viitorul Pandurii ar putea fi reprogramat pentru data de 4 noiembrie.

Comment here