Ultima Ora

19:06 Şeful APM Gorj: Polaris M. Holding are obligaţia să colecteze deşeurile

Nicolae Giorgi, directorul Agenţiei de Protecţie a Mediului Gorj, afirmă că operatorul Polaris are obligaţia de a colecta deşeurile, chiar dacă i-a fost suspendată autorizaţia de mediu pentru depozitarea deşeurilor.

“Potrivit Autorizaţiei de Mediu nr. 137/2020, Polaris M. Holding are obligaţia să colecteze deşeurile. Am avut o corespondenţă cu autorităţile din Severin, cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Mehedinţi şi am căzut de acord cu privire la transportarea deşeurilor acolo. Nu există absolut nicio problemă. Firmei Polaris M. Holding i s-a suspendat autorizaţia de mediu pentru depozitare a deşeurilor. Polaris nu poate să spună altceva. Va colecta deşeurile ca şi până acum, cu excepţia faptului că trebuie să selecteze aceste gunoaie, fapt pe care nu l-a făcut până acum. Va trebui să facă o colectare selectivă şi apoi să transporte deşeurile la Severin. Cred că asta este problema pentru Polaris, nu că nu ar avea autorizaţie” a declarat directorul APM Gorj, Nicolae Giorgi, pentru ziarul Gorjeanul.

Anterior, Polaris anunţase, printr-un comunicat, că este obligată să sisteze activitatea de colectare şi transport deşeuri în Târgu-Jiu, Bumbeşti-Jiu şi Peştişani.

„Ca urmare a deciziei luată de Agenția pentru Protecția Mediului Gorj, de a suspenda activitatea depozitului ecologic conform din Târgu-Jiu, Polaris M Holding este obligată să sisteze activitatea de colectare și transport a deșeurilor municipale din orașul Bumbești-Jiu, comuna Peștișani și municipiul Târgu-Jiu, începând cu data de 23 martie 2021.

În data de 15 martie 2021, Agenția pentru Protecția Mediului Gorj a decis suspendarea autorizației de mediu pentru depozitul de deșeuri operat de Polaris Mediu la Târgu-Jiu, urmând ca, începând cu data de 23 martie, deșeurile municipale sa nu mai fie depozitate la acest depozit. Astfel, Polaris se regăsește în situaţia limită de a nu mai colecta deşeurile de pe raza județului Gorj, neavând, practic, unde să le depoziteze.

Subliniem că situaţia prezentă este foarte gravă şi trebuie soluţionată urgent, deoarece gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor are efecte grave asupra sănătăţii populaţiei şi asupra mediului. Din acest motiv, solicităm tuturor reprezentanților autorităților implicate să identifice, în regim de urgență, soluția optimă pentru a rezolva această situație pentru întregul județ. Ne cerem scuze populației județului Gorj pentru disconforul creat și sperăm ca această situație să fie rezolvată cât mai rapid de către autoritățile responsabile in gestionarea acestei crize”, a transmis operatorul de salubritate.

Comment here