Ultima Ora

18:23 Închisoare cu executare pentru angajatul DSVSA Gorj care a accidentat mortal o femeie

Cristinel Lupulescu, angajatul Direcției Sanitare-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj, care, băut fiind, a lovit mortal o femeie cu mașina la Târgu Jiu, pe trecerea de pietoni din faţa Prefecturii Gorj, a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare.

Curtea de Apel din Craiova a dispus majorarea pedepsei inițiale, de la 3 ani și 6 luni, la 3 ani și 10 luni și plata unor daune morale de 200.000 de lei către familie.

Pe 20 martie 2022, Iulius Cristinel Lupulescu, inspector în cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a accidentat-o, mortal, pe Mariana Bocea, în vârstă de 57 de ani, și l-a rănit grav pe soțul acesteia, Alexandru Bocea, chiar pe trecerea de pietoni din fața Prefecturii Gorj. Lupulescu a fost arestat preventiv doar 50 de zile, ulterior judecătorii au decis înlocuirea acestei măsuri cu cea a arestului la domiciliu, și i-au dat posibilitatea acestuia de a merge la serviciu, adică, cinci zile pe săptămână arestul la domiciliu a fost fracționat pe intervale orare.

Ulterior, Lupulescu a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Acesta a recunoscut faptele și și-a exprimat dorința de a fi judecat pe procedură simplificată.

Comment here