Ultima Ora

16:08 Îi cere lui Burduja să termine ”mizeria” de la CE Oltenia

Deputatul USR Radu Miruță îi cere ministrului Energiei, Sebastian Burduja, să organizeze ”o licitație serioasă” pentru desemnarea unei firme specializate în vederea selecției membrilor directoratului Complexului Energetic Oltenia.

În presa locală, a apărut informația că ar putea fi reluată procedura de selecție de la CEO, după ce prima organizată, în vederea desemnării unor directori cu mandat pe 4 ani, s-a lăsat cu scandal, plângeri penale și acuzații de conflict de interese. Din circa 30 de participanți, au fost selectați tot actualii directori Dan Plaveti, Cosmin Trufelea și Ion Bălășoiu.

”Domnule ministru Burduja, terminați cu mizeria asta! Organizați o licitație serioasă prin care sa fie desemnată concurențial o firma specializată pentru selecția membrilor directoratului CE Oltenia, dați mesaj în piață sa încurajați specialiștii adevărați sa se înscrie la selecție, oferiți garanții ca selecția se face pe bune și lăsați CEO-ul ăsta sa mai supraviețuiască și fără politruci! Se reia „selecția” directorilor la CE Oltenia. Aceeași firmă, aleasă cu încredințare directă, fără nici măcar o mimare de licitație, căreia i-au semnat factura pentru „selecția directorilor” directori din CEO care „candidează” din nou să ajungă directori. Firmă aleasă cu încredințare directă, fără a se fi cerut oferta și unei a doua firme, măcar de ochii lumii. Firmă aleasă prin arătat cu degetul în birourile PSD-PNL-CEO” spune Miruță pe Facebook.

Parlamentarul atrage atenția că pe lista scurtă realizată la finalul procedurii de selecție, ar fi trebuit să existe 10 nume, nu doar 3.

”Și, fiindcă sunteți mai obsedați să vă puneți politrucii în CEO decât va interesează de binele acestei companii, ați sărit și respectarea legii. Conform art. 2, alin. 20 din legea 187/2023, lista scurta de candidați trebuie sa cuprindă minim 2 persoane pentru fiecare funcție. Adică pentru cele 5 posturi de directori, lista scurta generată de firma dumneavoastră ar fi trebuit sa conțină minim 10 persoane. Dumneavoastră ați generat o lista scurta cu 3 nume pentru 5 posturi. Păi nu vă e, domnilor rușine, să ne tot luați de proști? Fiți măcar mai inventivi, domnilor din PSD și PNL Gorj! Nu mai jucați județul ăsta la barbut!” transmite liderul USR Gorj.

Comments (1)

  1. Dacă va pasa asa de mult de ce nu faceți dvs. o plângere?Ca dacă o făceau pana acum se afla!
    Legea se vede ca o știți!
    Ce tot va rugați de ei!Faceți ce trebuie!

Comment here