Ultima Ora

12:41 Angajată DGASPC Gorj, reținută după ce a furat din mâncarea copiilor

O femeie de 52 de ani, din comuna Bengeşti-Ciocadia, angajata DGASPC Gorj, este acuzată că a furat din alimentele copiilor pe care-i îngrijea.

Femeia a fost reţinută pentru 24 de ore de poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu-Cărbuneşti, sub acuzaţia de de furt calificat, iar Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj i-a desfăcut contractul de muncă.

„Din cercetările efectuate de poliţişti, a reieşit faptul că în seara zilei de 26 decembrie a.c., femeia, angajată a unui centru pentru copiii în dificultate, din oraşul Târgu-Cărbuneşti, şi-ar fi însuşit mai multe produse alimentare din bucătăria unităţii. Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate de poliţişti. În cauză, poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea activităţii infracţionale“, au transmis reprezentanţii Poliţiei Gorj.

”În dimineața zilei de 28.12.2021, șeful unui centru social din orașul Târgu-Cărbunești, printr-un referat, a adus la cunoștința conducerii instituției, faptul că o angajată și-ar fi însușit mai multe produse alimentare din bucătăria centrului.
Imediat, în dimineața aceleiași zile, conducerea DGASPC Gorj, a sesizat organele de cercetare penală (Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești) și a dispus constituirea unei comisii de cercetare disciplinară, comisie care în aceeași zi a procedat la audierea mai multor persoane printre care și angajata acuzată. Aceasta și-a recunoscut fapta, drept pentru care comisia, prin raportul întocmit, a propus desfacerea contractului individual de muncă. Directorul general al instituției, de îndată, a dispus desfacerea contractului individual de muncă al angajatei, începând cu data de 29.12.2021. Subliniem că nu admitem astfel de fapte, toleranța fiind zero față de cei care le săvârșesc” a comunicat DGASPC Gorj.

Comment here