Ultima Ora

08:17 Bătaia de joc privind grupul 5. Lider: Nu se știe cât va funcționa

Bătaie de joc privind grupul nr.5 al Termocentralei Rovinari, pentru a cărui modernizare s-au investit circa 140 de milioane de euro. Mai multe termene de punere în funcțiune au fost depășite, iar, în acest moment, nu se mai știe când va fi pornit, lucrările fiind demarate în urmă cu 10 ani.

„Eu sunt convins că se finalizează lucrările la grupul energetic 5 de la Termocentrala Rovinari, dar nu se știe cât va funcționa. Problema este că ai un grup modernizat și nu mai poți să îl folosești la un moment dat”, a declarat, în presa locală, Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, în condițiile în care CEO este sub incidența unui plan de restructurare.

La începutul anului, directorul Sucursalei Electrocentrale Rovinari, Laurențiu Ciurel, spunea că ar mai fi de efectuat sub 7% din valoarea lucrărilor, la grupul 5.

”De obicei, o reparație capitală dura doi ani și jumătate– trei. Uneori, când lucrurile mergeau mai prost, chiar și trei ani și jumătate. Acum, grupul s-a oprit în decembrie 2014 și a fost o perioadă destul de lungă, în care lucrările s-au întrerupt, nu au fost finanțate. Apoi, s-a dat drumul la bani și s-au mai recuperat niște termene. Acum, suntem aproape gata cu el. Sunt chestiuni juridice, mai este un rest de sub 7% din valoarea lucrărilor, undeva la 8-10 milioane de euro, dar grosul s-a cheltuit deja și grosul se duce undeva la 140 de milioane de euro” spunea Ciurel.