Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Șeful Poliției Rovinari, tras pe dreapta de un polițist de la Turceni: „M-a urmărit în trafic 25 de km, mi-a spus eronat că aș fi circulat cu viteză și mi-a cerut să fac DrugTestul!”. Nicu Tănase, șeful Poliției Rurale Rovinari, a fost tras pe dreapta, miercuri, aproape de Turceni, pe motiv că circula cu 120 km/oră. A fost sancționat contravențional și i-a fost reținut permisul de conducere pentru trei luni. În schimb, Tănase a primit o dovadă și posibilitatea de a contesta măsura. De asemenea, agentul de circulație i-a cerut superiorului din poliție, șofer de data aceasta, să facă și testul anti-drog, dar Tănase a refuzat, preferând analizele de sânge. Polițistul de la Rovinari susține că pleca spre Craiova și că nu a călcat pedala de accelerație, mergând precaut, mai ales când ar fi văzut că un echipaj de poliție îl urmărea, încă de la Cocoreni.

Gorjeanul: Frăție politico-sindicală la Motru. Șefi CEO și lideri de sindicat, mână-n mână în apropiata campanie electorală. Activitatea sindicală în Complexul Energetic Oltenia s-a împletit strâns cu cea politică. Interesele angajaților CEO au trecut pe ultimul loc, dacă nu cumva acestea erau deja acolo. Liderii sindicali trec cu surle și trâmbițe în rândul partidelor politice, în timp ce de societatea statului se alege praful. De exemplu, șeful Sucursalei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Constantin David, a trecut zilele trecute în barca social-democraților de la Motru. Din vârful acestei sucursale a companiei statului se decide soarta minerilor, iar măsurile de reducere a activității în sector bat la ușă. Asta nu-l împiedică pe directorul David să-și vadă de politică, fiind vechi în asta, după ce a trecut de la PNL la PMP, iar acum la PSD. Acolo a fost primit chiar de fiul liderului sindical Nelu Roșca, iar toți formează fieful politico-sindical din zonă.

Impact în Gorj: 33 de firme din Gorj vor să angajeze asiatici. 33 de societăți comerciale din județul Gorj au solicitat angajarea de persoane provenite din țări din afara spațiului european, în general asiatici. „Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj a eliberat, de la începutul anului, pentru 33 de societăți, adeverințe pentru a se prezenta la Biroul de Emigrări. Aceste societăți au cerut angajarea a unui număr de 228 de persoane din țările din afara spațiului Uniunii Europene“, a spus Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj. Adeverințele eliberate de AJOFM pentru angajarea de persoane din afara Europei au un termen de valabilitate mai mare. „S-a mărit termenul de valabilitate a adeverințelor pe care le eliberăm și cu care se prezintă la Biroul de Emigrări de la 60 de zile la 90 de zile. Adeverințele solicitate sunt eliberate în termen de cinci zile lucrătoare“, a precizat Romeo Chiriac.

Sabotorii: Rezultat istoric la UCB! Cine este noul rector! Sorin Purec, fost rector, și-a dat, din nou, cu stângul în dreptul, și a obținut doar 20 de voturi în cursa pentru șefia Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Purec a fost spulberat, joi, de contracandidatul său, Luminița Georgeta Popescu, care a reușit să obțină 118 voturi. Totuși, pentru Purec, rezultatul este unul de apreciat, mai ales că, la ultima competiție la care a participat, a luat doar 16 voturi. De menționat ar mai fi faptul că Purec a fost surprins noaptea, la sediul lui Ion Iordache, dar nici măcar acest lucru nu l-a ajutat în competiția de la UCB.