Ultima Ora

20:18 Târg de adopţii de animale, organizat cu sprijinul IPJ Gorj

Polițiștii gorjeni au susținut inițiativa Asociației PRO Animals și Consiliului Județean Gorj, de a organiza, miercuri, un târg de adopție, care a avut ca scop găsirea unor familii responsabile pentru patrupezii din adăposturile publice.

Pe lângă discuțiile despre adopția responsabilă, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au desfășurat și o campanie de informare, cu privire la sterilizarea animalelor de rasă comună, un element esențial în ruperea lanțului de înmulțire necontrolată care, de cele mai multe ori, are un final nefericit: abandonul.

Copiii prezenți la activitate s-au bucurat atât de prezența cățelușilor, cât și de faptul că părinții le-au permis să aibă un nou prieten de nădejde, un patruped care, în același timp, să le fie alături și să-i responsabilizeze pe micuți. Nici poliţiştii nu au putut rezista privirilor blânde ale cățelușilor, astfel că doi dintre ei au încheiat „misiunea” alături de un nou prieten, pe care l-au adoptat în cadrul târgului.

Au fost realizate tombole caritabile, ateliere de pictură și expoziții cu obiecte hand-made, din vânzarea cărora se vor strânge fonduri, necesare îngrijirii animalelor.

Comment here