Ultima Ora

19:36 Cum motivează Prefectura acţiunea în Contencios împotriva hotărârii CJ Gorj

Prefectul de Gorj, Iulian Popescu, a făcut publică, marţi seara, acţiunea depusă la Secţia Contencios Administraţiv a Tribunalului Gorj, privind „anularea parțială a Hotărârii Consiliului Județean Gorj nr.267/08.12.2023 privind rectificarea bugetului propriu general al județului Gorj pe anul 2023, respectiv prevederile art. 6”.

Este vorba despre o hotărâre, prin care, finalul anului trecut, au fost alocate fonduri către 4 localităţi din judeţ: Novaci, Turcineşti, Arcani şi Runcu, pe motiv că se află „în extremă dificultate”.

„În cuprinsul HCJ Gorj nr.267/08.11.2023 și anexe, precum și referatul de aprobare a proiectului de hotărâre care a stat la baza adoptării hotărârii contestate, nu se face trimitere și nu se justifică situația de extremă dificultate în care se află unitățile administrativ-teritoriale la care s-a făcut repartizarea. Consiliul Județean Gorj nu poate face dovada că cele 4 unități administrativ-teritoriale la care s-a făcut repartizarea, respectiv orașul Novaci, comuna Arcani, comuna Runcu, comuna Turcinești se află în situație de extremă dificultate nici din punct de vedere financiar și nici din punct de vedere al funcționării unor servicii publice esențiale în cadrul comunităților respective” se arată în acţiunea Prefecturii Gorj.

Instituţia susţine că solicitările din partea celor 4 unități administrativ-teritoriale au fost primite și înregistrate ulterior inițierii și înregistrării proiectului de hotărâre.

Documentul AICI:

Comments (1)

  1. Le-au dat bani sa candideze la PSD.
    Banii s-au împărțit pe criterii politice, uitând ca nu sunt banii lor, au pus mana pe banii tuturor gorjenilor ce plătesc taxe și impozite!
    Trebuie sa se termine odată cu hoțiile astea în Gorj, altfel oamenii ar trebui sa meargă peste ei sa le ceara socoteala!

Comment here