Ultima Ora

19:35 AUR promite că va păstra funcţionale termocentralele de la Turceni şi Rovinari

Alianţa pentru Unirea Românilor și-a prezentat, joi, programul de guvernare.

AUR propune reindustrializarea României. Astfel, se va continua folosirea combustibililor fosili și hidrocarburilor (cărbune, gaz, petrol), energiei hidro, nucleare, eoliene și solare. Prioritatea strategică va fi extragerea gazelor naturale și a țițeiului din zăcămintele existente.

AUR vrea să construiască hidrocentrala de pompaj Tarnița, finalizează lucrările la toate hidrocentralele în curs de construire și dublăm capacitatea de înmagazinare în depozitele subterane.

Liderii partidului vor finalizarea lucrărilor la centralele pe gaze de la Iernut și Brăila în primii patru ani de guvernare și construim capacități noi pe gaze în ciclu combinat la Ișalnița, Turceni și Mintia în următorii trei ani, pentru a asigura o producție excedentară de energie electrică cu o putere netă disponibilă de cel puțin 10 000 de MW.

De asemenea, AUR va finaliza investiția la cele două noi reactoare de la Cernavodă, în următorii 4-6 ani, și va păstra funcționale capacitățile de producție pe cărbune de la Rovinari și Turceni” se menţionează în programul de guvernare al AUR.

Programul cuprinde 15 puncte, printre care:

  • justiție: introducerea sistemului de curți cu jurați;
  • legislativ: reducerea la jumătate a numărului de ministere – deci funcționarea a maxim 12; reducerea numărului de UAT-uri cu două treimi și a numărului de instituții publice; implementarea referendumului prin care se va reduce numărul de parlamentari la 300;
  • naționalizarea companiilor de importanță națională strategică, precum OMV-Petrom;
  • educație: construirea și modernizarea a 500 de școli, reorganizarea evenimentelor sportive tip „Daciada”, implementarea programului „Domnul Trandafir” – ce presupune oferirea de bonusuri salariale cadrelor didactice;
  • economic: majorarea salariului minim brut de la 3.000 de lei la 5.000 de lei, indexat anual cu rata inflației, reducerea „drastică” a taxelor, a contribuțiilor la sistemul de pensii, impozit pe cifra de afaceri de 2% pentru companiile cu cifră de afaceri mai mică de 5 milioane de euro și pentru restul, impozit pe profit de 16%.
  • de asemenea, cei de la AUR au mai vorbit despre respingerea ideologiei „woke”, încurajarea natalității și chiar și repopularea satelor prin intermediul unor facilități fiscale, punerea la dispoziție cetățenilor a unor imobile aproape gratuite etc.
  • eliminarea pilelor de partid din administrația publică, diverse beneficii pentru antreprenorii români – patroni de IMM-uri.

Comment here