Ultima Ora

18:03 Suspiciuni de sifonare a banului public la Tismana. „Solicităm reanalizarea proiectului”

Casa de Cultură „George Coșbuc” din Tismana a devenit un subiect de controversă în comunitate din cauza unui proiect de reabilitare costisitor, care ridică numeroase semne de întrebare, susţine Adrian Zorlescu, candidatul AUR la preşedinţia Consiliului Judeţean Gorj.

Clădirea a fost reabilitată, în urmă cu aproximativ 7 ani, și este utilizată sporadic, de doar aproximativ 10 ori pe an. Cu toate acestea, autoritățile locale insistă asupra necesității urgentă a unor lucrări ample, ce ar înlocui elemente aflate încă în stare bună.

„Cel mai problematic aspect al proiectului îl reprezintă înlocuirea termosistemului din polistiren cu vată minerală având aceeași grosime. Această schimbare nu se justifică din punct de vedere al eficienței energetice, fiind mai degrabă o modalitate de a cheltui bani publici. Mai mult, propunerea vizează și înlocuirea tâmplăriei, o investiție dificil de justificat, dat fiind consumul energetic redus al unei clădiri care are puține evenimente pe parcursul anului. Un alt motiv de îngrijorare este înlocuirea recentă a acoperișului din țiglă din beton, aflată în stare impecabilă, cu țiglă metalică. Toate aceste lucrări ridică suspiciuni de sifonare a banului public, deoarece materialele înlocuite nu ieșiseră din perioada de garanție oferită de producători. Se ignoră astfel nevoile reale ale comunității în favoarea unor interese obscure” spune Adrian Zorlescu.

Candidatul AUR solicită justificarea clară a fiecărei lucrări propuse şi transparenţă în procesul de achiziţie.

„Cetățenii din Tismana, cer o explicație din partea autorităților locale. Solicităm reanalizarea proiectului de reabilitare, justificarea clară a fiecărei lucrări propuse și transparență totală în procesul de achiziție și implementare. Este datoria noastră să ne asigurăm că banii publici sunt utilizați judicios, în beneficiul comunității, și nu irosiți pe proiecte inutile sau în scopuri personale” mai spune Zorlescu.