Ultima Ora

18:00 Decizii favorabile pe Legea nr.197. Deputat: Cresc pensiile cu 1500-2000 de lei

Încă un energetician, care a lucrat la Termocentrala Craiova 2, a avut câştig de cauză în instanţă în procesul deschis Casei de Pensii Dolj pentru beneficiile Legii nr.197/2021, speţa fiind prezentată de deputatul Radu Miruţă, preşedintele USR Gorj. Instanţa obligă Casa de Pensii să emită altă decizie de pensionare, cu raportarea la un stagiu de cotizare de 25 de ani.

Miruţă le cere, din nou, partidelor aflate la guvernare să nu-i mai pună pe oameni pe drumuri şi să deblocheze în totalitate Legea nr.197.

„Obligă Casa de Pensii să emită o altă decizie de pensionare cu raportarea la un stagiu complet de cotizare de 25 de ani, aşa cum prevede Legea nr.197. Așa sună mai toate deciziile, de la cam toate instanțele de judecată din România. Mai puțin în decizia politică a PSD-PNL, care se încăpățânează să arate că ei sunt mai presus de lege și le opresc oamenilor banii dați de lege. Cum oare este posibil, în țara asta, că dacă toate curțile de apel dau pe bandă rulantă aceeași soluție, casa de pensii să facă tot pe dos? Câtă ambiție mai aveți PSD-iștilor roșii și galbeni să îi tot plimbați pe oameni pe drumuri pentru a primi un drept al lor, dat de o lege dreaptă? Câtă? Ce înseamnă dreptul ăsta adițional dat de instanță? Înseamnă creșterea pensiilor celor din minerit și energie cam cu 1500-2000 RON/lună. Doar în decizia politică a PSD-PNL, pentru acest beneficiu, oamenii trebuie să meargă prin tribunale” spune Miruţă, pe pagina de socializare, exprimându-şi încrederea că partidele aflate la putere vor fi sancţionate, pentru această situaţie, la alegerile din acest an.

Comment here