Minerit și Energie

Sindicatul Energia Rovinari s-a retras din FNME

Liderii Sindicatului Energia Rovinari au decis plecarea din Federația Națională Mine Energie. Printr-o adresă, îi aduc mai multe reproșuri președintelui FNME, Dumitru Pârvulescu.

“Vă informăm că Sindicatul Energia Rovinari vă retrage mandatul de reprezentare în negocierile colective și comisiile administrație-sindicate, bazate pe parteneriat social cu S.C.E.Oltenia S.A, și cu toate instituțiile, organismele și agențiile publice, cu care FNME colaborează în vederea promovării intereselor sindicatelor afiliate.

Menționăm că Sindicatul Energia Rovinari a hotărât dezafilierea de la FNME din următoarele motive:

1. Comportamentul președintelui federației, Pirvulescu Dumitru, în spațiul public, în speță a criticilor nefondate aduse sindicatului în sine de către acesta, dar și organelor de conducere ale Sindicatului Energia Rovinari;

2. Răspunsul negativ dat de acesta doleanțelor noastre, privind îndreptarea unor inechități existente în C.C.M, la nivel S.C.E.Oltenia S.A, precum limitele de salarizare și zilele suplimentare la concediile de odihnă;

3. Poziționarea președintelui Pirvulescu Dumitru, pe tot parcursul anului 2021, împotriva adoptării legii 197/2021, acesta invocând public fel și fel de aberații, cum ar fi: „este o utopie”, „este neconstituțională”, „este o gogoașă electorală” “, se arată în document.

Comment here