Ultima Ora

15:43 FTJ: Au fost lansate primele două ghiduri

Conducerea PNL Gorj a organizat, joi, la Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, o dezbatere publică pe tema Fondului pentru o Tranziție Justă. La eveniment, în cadrul căruia au fost lansate două ghiduri, a participat și secretarul de stat din Ministerul Fondurilor Europene, Ovidiu Câmpean.

”Președintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, împreună cu prim-vicepreședintele PNL Gorj, prefectul Cristina Cilibiu, și vicepreședintele PNL Gorj, Iulian Popescu, au inițiat o serie de dezbateri pe tema Fondului de Tranziție Justă.

Reprezentanții PNL Gorj vor să se asigure că gorjenii au toate informațiile necesare pentru a beneficia de acest program de finanțare creat special pentru județul nostru. Astăzi, la Universitatea Constantin Brâncuși, s-au lăsat două ghiduri de scriere a proiectelor care se vor finanța din FTJ. Secretarul de stat liberal din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, Ovidiu Câmpean, a oferit primarilor gorjeni, dar și antreprenorilor, consultanților și reprezentanților instituțiilor publice toate informațiile legate de FTJ.

Fondul de Tranziție Justă are o alocare financiară de peste 530 de milioane de euro și are rolul de a compensa consecințele decarbonării la nivelul județului Gorj. Partidul Național Liberal, prin reprezentanții săi, acordă gorjenilor tot sprijinul pentru a accesa aceste fonduri care vor genera noi locuri de muncă și noi activități economice” arată, într-un comunicat, PNL Gorj.

”Am inițiat organizarea unui eveniment astăzi, în cadrul căruia se pun bazele implementării Programului de Tranziție Justă. Această oportunitate de finanțare este extrem de importantă pentru dezvoltarea județului Gorj și cred că cei peste 500 de milioane de euro pot reprezenta șansa pe care o așteptăm demult! Evenimentul organizat astăzi este primul dintr-o serie pe care, împreună cu mai mulți colegi liberali, le vom desfășura în perioada următoare ca să fim siguri că autoritățile locale, antreprenorii și gorjenii vor avea toate informațiile ca să poată beneficia de FTJ. Îi mulțumesc secretarului de stat liberal din Ministerul Fondurilor Europene, Ovidiu Câmpean, pentru că a răspuns prompt solicitărilor noastre, dar și colegilor Cristina Cilibiu, Victor Banța și Iulian Popescu! Gorjul are o șansă! Hai la treabă!” a transmis senatorul Ion Iordache, președintele PNL Gorj.

Comment here