Minerit și EnergieStirile Zilei

Deputat: CE Oltenia are un înger păzitor mai puternic decât cei care vor această companie la fier vechi

Deputatul USR Radu Miruță este convins că, deocamdată, Complexul Energetic Oltenia nu va avea soarta Termocentralei Mintia, fiind salvat de criza energetică.

Parlamentarul de Gorj a reacționat după ce presa a relatat că a început dezmembrarea benzilor care transportau cărbune către Termocentrala Mintia, pentru a fi duse la fier vechi. Mintia a fost vândută cu 91 milioane de euro grupului de firme irakian Mass Group. Ahmad Ismail Saleh, președintele Mass Group, a dat asigurări că va fi făcută, aici, o investiție de un miliard de euro, într-o centrală nouă pe gaze.

“Toate știrile despre industria minieră și energetică de stat au fost întâi “Un investitor serios va prelua compania”. Companiile au fost, rând pe rând, preluate pe nimic, după care știrea inițială “cu investitorul de viitor” s-a transformat în “dezmembrat și dus la fier vechi”. CEO are, acum, un înger păzitor – criza energetică – mai puternic decât cei care vor această companie la fier vechi și mai puternic decât politicienii PSD-PNL, care închid grupuri energetice. Trebuie jucată această carte, a contextului internaţional înfometat de energie, astfel încât guvernul să nu ne anunțe prea curând că “are un investitor de viitor și la CEO”, cu toate că au început prin mutatul banilor la OMV” a notat, pe pagina de socializare, Radu Miruță.

Comment here