Minerit și EnergieStirile Zilei

Angajat CE Oltenia, în stare gravă la spital. A făcut preinfarct la serviciu

Un electrician, în vârstă de 58 de ani, care lucrează la Termocentrala Turceni, a suferit un preinfarct, în noaptea de sâmbătă spre duminică, fiind transportat în stare gravă de la un spital la altul, într-un final ajungând la Spitalul de Urgență Craiova, a anunţat liderul sindical Manu Tomescu.

„Dacă colegului nostru i s-ar fi recunoscut condițiile de muncă în care și-a desfășurat activitatea din producție, timp de aproape 40 de ani, el ar fi trebuit să beneficieze de pensie de câțiva ani de zile, iar în locul lui ar fi putut lucra pentru a câștiga o pâine, un tânăr din județ! Însă, din cauza faptului că i-a fost furată grupa de muncă, colegul nostru este nevoit să își continue munca la vârsta de 58 de ani, fiind deja slăbit și îmbolnăvit, iar tânărul care ar fi putut lucra în locul colegului nostru, probabil că muncește acum prin alte județe sau chiar în străinătate. Asta este politica pe care o promovează capii țării, în ceea ce privește forța de muncă din C.E. Oltenia! Guvernul României ține blocată o lege constituțională, care este publicată în Monitorul Oficial, o lege care ar putea aduce normalitatea în C.E. Oltenia, în privința întineririi forței de muncă” spune vicepreşedintele Sindicatului Energia Rovinari.

Tomescu îi invită pe liderii politici să viziteze carierele şi termocentralele.

„Îi rog pe liderii politici ai partidelor de la guvernare să vină măcar o oră dintr-o noapte, într-o carieră minieră sau termocentrală și doar să stea să privească în acea oră! Apoi, să își imagineze dacă ar putea munci acolo având vârsta de 58 de ani, după ce, timp de aproape 40 de ani, au trudit în jur de 50.000 – 60.000 de ore lucrate în acele condiții cu noxe și factori de risc” afirmă sindicalistul.

Comment here