Ultima Ora

10:37 Un ziar din Gorj a împlinit 100 de ani

Ziarul „Gorjeanul” aniversează împlinirea a 100 de ani de existenţă. Publicaţia a apărut pe 15 martie 2024, fiind patronată de unul dintre primii bancheri ai Gorjului, Jean Bărbulescu.

„Apărut pe piață la câțiva ani de la Marea Unire și după Primul Război Mondial, „Gorjeanul” a avut privilegiul de a fi contemporan cu nașterea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” de la Târgu Jiu și cu ctitorul acestuia – Constantin Brâncuși. A urmat cel de-al Doilea Război Mondial și apoi o lungă perioadă de existență sub regimul comunist, în care propaganda redusese la tăcere exprimarea liberă în toată țara. (…) „Gorjeanul” a ajuns în prezent singura publicație din plan local care apare în ediție print, alături de varianta on-line, ceea ce arată că la un secol de existență cotidianul de suflet al gorjenilor a ajuns la maturitate, rămânând un reper pentru oricine dorește să se informeze despre realitatea de zi cu zi” transmite redacţia.

Luis Popa, consilier municipal şi director în Consiliul Judeţean Gorj, şi-a început cariera în presă. În „Gorjeanul” şi-a publicat primele poezii.

„Ziarul „Gorjeanul” a împlinit un secol de existență, marcând astfel un moment important în istoria județului nostru. De-a lungul acestor 100 de ani, ziarul a fost martorul unor schimbări majore, reflectând atât momente pozitive, cât și negative din evoluția societății. Personal, îmi amintesc cu nostalgie de momentele petrecute în redacția ziarului, unde am redactat primele mele poezii la o mașină de scris…acest lucru se întâmpla prin anul 2000. Publicarea primei mele poezii în paginile ziarului „Gorjeanul” a reprezentat pentru mine o confirmare a pasiunii pentru scris. Cu toate provocările și schimbările din mediul media, ziarul „Gorjeanul” a continuat să-și îndeplinească rolul de informator de încredere pentru comunitatea locală. Contribuția sa la păstrarea și promovarea valorilor culturale și sociale din județul nostru este incontestabilă și merită sărbătorită cu această aniversare deosebită. La mulți ani, “Gorjeanul”, vreau să te citesc și peste 100 de ani!” transmite Popa.

Comment here