Stirile ZileiTârgu-Jiu

Vîlceanu n-a votat bugetul. „Capitolul de investiții, folosit ca buffer pentru baronii locali”

Deputatul Dan Vîlceanu, fostul preşedinte al PNL Gorj, a explicat, la B1TV de ce n-a votat bugetul pe 2023.

„Pentru că am fost ministru de Finanțe și nu puteam să votez bugetul acesta, de altfel i-am și spus ministrului, la dezbateri generale, că ar trebui să își aleagă ori inflație de 8% și atunci înseamnă că nu mai faci veniturile acelea scrise în buget niciodată, ori inflație mare și atunci îți faci veniturile pe care le-a scris în buget, deci undeva se minte, ori pe partea de venituri, ori la inflație” a afirmat deputatul.

„Știm sigur că pe cheltuieli se va exagera și nu mai ține nimeni cont de ce e scris în buget (…). Ceea ce e important de spus este următorul lucru și ați subliniat și dumneavoastră, ni se promit 7,2% din PIB investiții, păi anul acesta am avut 6,7 și la rectificări am ajuns la 6,2, deci au tăiat de la investiții. De fapt, suma scrisă la investiții în buget este un buffer din care se iau bani atunci când PSD are nevoie să își mai mulțumească baronii locali sau primarii și de aceea sunt prevăzute sume mari în buget, dar niciodată nu sunt cheltuite”, a mai spus Dan Vîlceanu.

„Bugetul de stat pentru 2023 este un buget tipic pesedist. Veniturile sunt umflate, inflația este estimată din pix, iar capitolul de investiții este folosit ca buffer pentru baronii locali și ca instrument de propagandă” a notat liberalul, ulterior, pe Facebook.

Comment here