Ultima Ora

09:19 A delapidat sume mari de bani de la două școli din Gorj

Contabilul șef al școlilor din Văgiulești și Samarinești a fost condamnat la doi ani și nouă luni de închisoare, cu suspendare, pentru delapidare, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată și uz de fals, după ce și-a însușit fără drept circa 188 de mii de lei, arată sabotorii.ro. Faptele ar fi avut loc în perioada 2015-2019.

Începând din octombrie 2011, bărbatul, în vârstă acum de 67 de ani, a îndeplinit funcția de contabil șef – administrator financiar, fiind încadrat pe durată nedeterminată cu o jumătate de normă în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 Văgiulești și o jumătate de normă în cadrul Școlii Gimnaziale Samarinești. Conform concluziilor experților, a efectuat transferul unor sume de bani din conturile bancare ale celor două instituții în contul său personal, mai mari decât i se cuveneau, fiind vorba de plăți aferente salariilor, pentru navetă sau pentru alte drepturi de care nu beneficia. Spre exemplu, a primit bani de la Școala Gimnazială Samarinești pentru navetă, deși locuiește la doi pași de unitatea de învățământ.

În concluziile raportului de expertiză contabilă din octombrie 2019 s-a reținut că prin transferurile efectuate în mod nelegal de către acesta a fost însușită în mod necuvenit suma totală de 187.876 lei, fiind astfel prejudiciat bugetul școlilor și implicit al Primăriei Văgiulești, cu suma de 88.552 lei, respectiv al Primăriei Samarinești, cu suma de 99.324 lei.

”Instanța reține că prejudiciul material produs în patrimoniul părților civile, 88.537 lei -Şcoala Gimnazială Văgiuleşti și 71. 236 lei – Şcoala Gimnazială Samarineşti, a fost în parte acoperit de inculpat, în cursul urmării penale și în cursul cercetării judecătorești. Astfel, prejudiciul încă nerecuperat de Școala Gimnazială Samarineşti este de 15.000 lei, iar prejudiciul încă nerecuperat de Școala Gimnazială Văgiulești este de 18.434 lei”, se arată în hotărârea Judecătoriei Motru.

Bărbatul este în prezent pensionar. La pronunțarea pedepsei, magistrații au ținut cont de faptul că nu are antecedente penale, că a recunoscut şi regretat comiterea faptelor, dar și că a acoperit în mare parte prejudiciul.

Comments (1)

  1. […] Sursa articol si foto: radioinfinit.ro Cititi tot articolul […]

Comment here