Ultima Ora

09:04 Politicienii reprezintă ”societatea civilă” în ATOP

Trei politicieni reprezintă societatea civilă în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, organism cu rol consultativ, fară personalitate juridică, care se constituie și funcţionează pe lângă Consiliul Județean. Cei trei sunt consilierii județeni Anca Bordușanu, Mihai Istrate și Ion Ișfan, arată pandurul.ro.

Consiliul Județean Gorj a validat, miercuri, în ședință, componența nominală a Autorității Teritoriale pentru Ordine Publică, președinte fiind desemnat consilierul județean Ion Rușeț.

Din ATOP fac parte 15 membri, din care 6 sunt consilieri județeni, 3 provin din rândul comunității, iar alți 6 sunt șefii poliției, jandarmeriei, pompierilor, subprefectul, șeful poliției locale și președintele organizației județene a Corpului Național al Polițiștilor. PSD a prins trei poziții, posturile fiind ocupate de Ion Călinoiu, Gheorghe Bucălăete și Marius Antonie Negru. Liberalii sunt reprezentanți de Gheorghe Grivei și Cristinel Tănasie, iar PMP de Ion Rușeț.

Interesele comunității în acest organism sunt reprezentate tot de trei consilieri județeni considerați, chipurile, reprezentativi pentru Gorj și societatea civilă: Anca Bordușanu și Mihai Istrate de la PSD și fostul inspector școlar general Ion Ișfan, de la Pro România. Practic, pentru că nu au prins un loc la prima strigare, cei trei au fost răsplătiți „din pix” cu un post în această structură mult prea stufoasă și prea puțin utilă.

Un membru ATOP este remunerat cu 15% din leafa președintelui Consiliului Județean Gorj, pentru una, maxim două ședințe pe lună. Iar, calculele arată că indemnizația depășește cu ușurință salariul minim net pe economie, fiind în jurul a 1.600 de lei, conform Pandurul.

Comment here