Ultima Ora

08:35 Căldărușe: Dacă nu, vom ajunge noi la București!

Sindicaliștii din minerit și energie cer guvernului să nu renunțe la cărbune până când nu vor fi realizate grupurile pe gaze, la Complexul Energetic Oltenia. Joi, aceștia au purtat discuții cu liderii PSD Gorj.

„A fost o primă întâlnire. Urmează să aibă loc și altele. Am căzut totuși la un acord, să transmitem să nu fie închisă nicio capacitate de producție decât când sunt realizate celelalte capacități, grupurile pe gaz, care trebuie făcute la termenele prevăzute. Dacă nu, să mergem în continuare cu grupurile pe cărbune. Trebuie negociat un pachet social care este foarte important pentru salariații pe care îi reprezentăm. Ne dorim, de asemenea, să dispară din acel proiect de ordonanță acea expresie care deranjează pe absolut toată lumea în ce privește dezafectarea aceea definitivă și ireversibilă”, a declarat, pentru pandurul.ro, Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Astăzi, vor fi purtate discuții cu liderii PNL. Căldărușe spune că dacă OUG de închidere a mineritului nu va fi modificată în sensul dorit la Gorj, sindicaliștii vor merge la București.

„E vorba de siguranța sistemului energetic românesc. Oricine conștientizează ca fără producția de energie pe cărbune care să funcționeze în bază, cu fotovoltaicele nu rezolvă problema. Trebuie o energie pe care să te poți baza. Astăzi (n.r. joi), am discutat cu autorități județene, parlamentari. Mâine (n.r. vineri), ne întâlnim cu PNL și alți parlamentari, să continuăm discutiile. Sper, ca până joi, aceste propuneri să fie trimise la București. Dacă nu, vom ajunge noi la București. Sperăm să nu fie nevoie de alte demersuri. Decizia nu o iau de unul singur. Vedem dacă grupul care merge la București va fi unul mic sau mai mare” a mai spus Gabriel Căldărușe.

Comment here