Ultima Ora

08:14 Aparegio: Apa din rețeaua publică nu se folosește pentru a uda grădina sau umplerea piscinelor

Aparegio Gorj, apel către clienţi să consume raţional apa potabilă, în această perioadă caniculară.

„Având în vedere temperaturile crescute și lipsa precipitațiilor din ultima perioadă, precum și recomandările de la nivel național pentru evitarea risipei de apă, facem apel la consumatori să utilizeze apa potabilă în scopuri strict gospodărești. Folosirea de către unii utilizatori a apei potabile în alte scopuri poate provoca probleme în alimentarea celorlalți clienți. Apa din rețeaua publică nu se folosește pentru a uda grădina, gazonul, pentru umplerea bazinelor și piscinelor” atenţionează operatorul regional.

Aparegio atrage atenţia că un consum exagerat de apă duce la scăderea debitului şi nu va mai putea asigura furnizarea serviciului de alimentare cu apă în parametrii normali, în toată aria de operare.

„Facem un apel către clienții care desfășoară activități agricole sau de grădinărit, să nu utilizeze apa potabilă din rețeaua publică pentru activitățile lor și să folosească pentru aceste lucrări apa din sursele proprii (fântâni, puțuri). Reamintim tuturor consumatorilor, că nerespectarea ,,de către utilizatorii de apă a obligațiilor legale ce le revin privind gospodărirea rațională a apei (…), constituie CONTRAVENȚIE și se sancționează cu AMENDĂ conform art.87 și art. 88 din Legea Apelor nr.107/1996 modificată și actualizată. Cuantumul contravențiilor este cuprins între 75.000 lei și 80.000 lei, pentru persoanele juridice, și cu amendă de le 25.000 lei la 30.000 lei pentru persoanele fizice” mai transmite societatea de apă şi canal.

Comment here