LIFE

Zeci de mii de oameni pe plajele din California, în weekend

SUA a devenit rapid una dintre cele mai afectate țări de pandemia de coronavirus, alături de Italia. Bilanțul negru a depășit 55.000 de decese, însă oamenii nu sunt nici acum conștienți de pericolul real pe care îl reprezintă Covid-19. În weekendul ce tocmai a trecut, zeci de mii de oameni au vrut să profite de vremea frumoasă și au ieșit buluc la plajă, în California. Plajele Newport și Huntington au fost pline-ochi și există teama că astfel de cazuri vor încetini progresul făcut de Statele Unite în lupta împotriva coronavirusului.

Mii de oameni au ignorat sfaturile medicilor și epidemiologicilor, în weekendul 25-26 aprilie, și au ieșit la plajă, în sudul Californiei. Imaginile au făcut înconjurul lumii, trezind teama că relaxarea măsurilor nu este înțelească corect de mulți. Texas, Georgia, Mississippi și California se pregătesc să iasă din carantina totală, însă experții spun că este o mare greșeală și că al doilea val ar putea fi și mai devastator.

Luni (27 aprilie), guvernatorul Californiei, Gavin Newsom i-a atenționat pe oameni că noul coronavirus nu își ia weekendul liber, după ce fotografiile cu îmbulzeala de pe plaje au devenit virale. Multe plaje au rămas închise, însă au existat câteva care le-au permis vizitatorilor să intre, iar rezultatul a fost surprinzător. Zeci de mii de oameni au ignorat pandemia, care a îngenuncheat întreaga planetă și s-au distrat în weekend. Asta după ce au, în SUA, au existat de-a lungul carantinei mulți protestatari care nu au fost de acord cu măsurile de restricție luate de autorități.

Cu toate acestea, după ceea ce s-a întâmplat în weekendul trecut, autoritățile din California iau în considerare închiderea plajelor pentru următoarele trei weekenduri, potrivit The Guardian.

HUNTINGTON BEACH, CALIFORNIA – APRIL 26: People ride bikes and walk on a path along the beach on April 26, 2020 in Huntington Beach, California. Southern California is expecting summer-like weather this weekend as social distancing and beach closures in neighboring counties continue due to the coronavirus (COVID-19). Michael Heiman/Getty Images/AFP

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here